BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,03
İŞÇİ

Taşeron işçi yasası seçim yatırımı için miydi?

TASİŞ Başkanı Cemal Bİlgin, taşeron işçiler ve taşeron yasası ile ilgili öyle iddialarda bulundu ki şaşıracaksınız. Bilgin aynı zamanda AK Partili Feyzullah Kıyıklı'ya da ateş püskürdü.

TASİŞ Başkanı Cemal Bİlgin, taşeron işçiler ve taşeron yasası ile ilgili öyle iddialarda bulundu ki şaşıracaksınız. Bilgin aynı zamanda AK Partili Feyzullah Kıyıklı'ya da ateş püskürdü.

H.Kübra Kocaoğlu

MEMURHABER.COM- TASİŞ Başkanı Cemal Bilgin AK Parti Milletvekili Feyzullah Kıyıklı'yı topa tuttu. "Hükümet taşeron yasasını bir seçim yatırımı olarak bekletiyor" diyen Bilgin, ortada taşeronlarla ilgili herhangi bir yasa taslağı olmadığını iddia etti. Alenen kandırıldıklarını söyleyen Cemal Bilgin'in iddiaları bu kadarla da kalmadı. AK Parti Milletvekili Feyzullah Kıyıklı'nın taşeron işçiler lehine karar veren mahkemeler için " adam gibi karar vermiyorlar, bizi uğraştıyorlar" dediğini söyleyen Bilgin'in iddiaları çok konuşulacak. 
 
Geçen hafta bir grup taşeron işçi ve temsilcisi önce Meclis'te AK Parti Milletvekili Feyzullah Kıyıklı ile sonra da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşmenin Kılıçdaroğlu ile yapılan kısmı medyaya yansıdı ama AK Partili Kıyıklı ile yapılan kısmı yansımadı. İşte o görüşmeyi Taşeron İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (TASİŞ) Başkanı Cemal Bilgin Memurhaber.com'a anlattı.  
 
Taşeron işçilerin sorunlarını konuşmak ve taşeron yasasının hangi aşamada olduğunu takip etmek için Meclis'e giden taşeron işçiler AK Partili milletvekiliyle kavga edip çıktılar. TASİŞ Başkanı Cemal Bilgin, olayı şöyle anlattı:
 
"Geçen hafta AK Parti Milletvekili Feyzullah Kıyıklık'ın yanına gittik, taşeronun sorunlarıyla ilgili görüşmek ve süreç ne durumda öğrenmek için. Elimizdeki 2008'den bu yana olan taşeron işçilerle ilgili müfettiş ve mahkeme kararlarını gösterdik. Bu belgeler, taşeron işçilerin asıl işverenin işçisi olduğumuzu kanıtlayan ve Yargıtay'ın onadığı kararlardı. Ama Feyzullah Kıyıklık bunları reddetti ve bunların işverenlerin lehine olduğunu söyledi. Biz ısrar ettiğimizde ise  " bizi uğraştırıyorsunuz, adam gibi karar çıkarmıyorlar" diyerek mahkemeye kızdı. Taşeron yasası ile ilgili köşeye sıkışan hükümet artık ne yapacağını bilmiyor. Feyzullah Kıyıklık, şu anda ülkede kriz olduğunu ve işverenlerle karşı karşıya gelemeyeceklerini açık açık söyledi bize. Hatta Başbakan Erdoğan'ın taşeronla ilgili Çalışma Bakanını sıkıştırdığını da biliyoruz. Bizi kambur olarak görüyorlar. Biz elimizdeki kararlarla haklarımızı ısrarla isteyince Feyzullah Kıyıklı ile  orada tartıştık, tartışmamız kavgaya döndü. Polisler geldi olay büyüdü. 
 
 
HÜKÜMET TAŞERON MÜCADELESİNDEN KORKUYOR!

Hükümet taşeron işçilerin mücadelesinden korkuyor. Fatih SGK'nın taşeron işçilerin asıl işverenle çalışmaları gerektiğini söyleyen belgeleri var. Orada çalışan taşeron işçilerin İstanbul Üniversitesi kadrosunda olması gerektiği ve bu yapılmadığı takdirde TCK'nın 257. maddesine göre yargılanacağı kararı olmasına rağmen bu kararlar hükümet tarafından engellendi, uygulanmadı.
 
TAŞERON İŞÇİLER HÜKÜMETE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ
 
Başbakan Erdoğan'ın dün yaptığı taşeron açıklamalarını da değerlendiren Cemal Bilgin bu açıklamaların hoşlarına gittiğini söyleyen Bilgin; Bu sözleri duyunca hoşumuza gitti. Başbakan'ın köşeye sıkıştığını ve kaçacak yeri olmadığını gördük. Çalışma Bakanlığı'nın beceriksizliğini kabul ettiğini anlıyoruz bu açıklamalardan. Sendikaların bu duruma çanak tuttuğunu ve taşeron işçileri hükümete peşkeş çektiğini anladı Başbakan. Biz bunu yıllardır söylüyoruz. Bizce de taşeronun yaygınlaşmasının ilk sebebi sendikalardır ve hükümettir. 10 yılda bu sistem o kadar yaygınlaştı ki sanki Faruk Çelik taşeron işçilerin bakanı değil işverenlerin bakanı gibiydi. Bundan da Taşeron işçiler çok rahatsızdı. Bu hakları sanki bize yeni veriyor gibi yüzümüze baka baka kandırıyorlar" dedi.
Yorumlar 11 Yorum
ÇOK OKUNANLAR