BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.427,55
İŞÇİ

Taşeron işçi ne zaman kadroya alınacak son durum

Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçirilecek? 2016 yılı taşeron işçilerin son durumu ne? İşte taşerona kadroda son durum...

Taşeron işçilerin kadrosunda son durum ne? 15 Temmuz Darbe Girişimi taşerona kadro çalışmalarını geciktirdi. Peki taşeron işçilerin kadroya geçirilmesinde çalışmalar ne zaman başlayacak? Ayrıntılar memurhaber.com'da.

Başbakan Binali Yıldırım taşeron işçilere kadro verilmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, taşeron işçilerin kadroya alımı hakkıdan net bir tarih vermedi. İ

Taşeron işçilerin kamuya alınması ile ilgilide konuşan Başbakan Binali Yıldırım:

Başbakan Binali Yıldırım TRT'de açıklamalarda bulundu. Başbakan, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili: "Taşeron konusunda kapsamlı bir çalışma yapılması gerekiyor" dedi.

Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili çalışmalar ne oldu? Taşeron Taşeron işçilerin kadro çalışması 15 Temmuz Darbe Girişimi nedeniyle aksadı. Peki taşeron çalışmaları yeniden ne zaman başlayacak? İşte taşeron işçilerin merak ettiği soruların yanıtı...

Taşeron İşçiler çalışma şartları ve sıkıntıları ile gündeme gelmeye devam ediyor. Resmi bir adım gerçekleşip gerçekleşmeyeceği büyük merak konusu olan taşeron işçilerin kadroya alınıp alınmayacağı büyük bir merakla bekleniyor. 

Taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili henüz tam bir tarih verilmese de, 15Temmuz darbe girişiminin sıkıntıları halledileceği zaman hemen tartışma konusu olarak alınacağı bildirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Soylu taşeron işçilerin kadroya alınması konusunu, “Biz bu konuda geçmiş çalışmalarımızı önemli bir noktaya getirmiştik. Bir, iki konu kalmıştı. Bunu tekrar hükümetimizle ele alacağız. Bunu ele almaya tam zamanın geldiği bir dönemde, 15 Temmuz ile karşılaştık.  Acil meselelerin gündemimizden kalkmasının ardından o konuyla ilgili de bir çalışma ortaya koyacağız” dedi.


 
TAŞERON İŞÇİ NE ZAMAN KADROYA ALINACAK?
 
Kamuya geçmeyi bekleyen yaklaşık 720 bin taşeron işçi, 15 Temmuz darbe kalkışması sonrası kadro sürecinin bu durumdan nasıl etkileneceği konusunda yetkililerden açıklama bekliyordu. Konuyla ilgili ilk açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı.
 
Cumhurbaşkanı, kamu kurumlarındaki FETÖ unsurlarının temizlenmesinin ardından taşeron şirketlerin ele alınacağını ve sonrasında taşerona kadro konusunun gündeme geleceğini söyledi.Başbakan Binali Yıldırım hain darbe girişiminden birkaç gün önce taşeron işçilerin özel sözleşmeli personel statüsünde kamuda istihdamına ilişkin sürecin 2016 yılı sonuna kadar tamamlanacağını açıklamıştı.
 
Darbe girişimi sonrasında başlatılan kamuda açığa alınan personel sayısı 70 bine yaklaşmış durumda. 667 sayılı KHK ile kamuda FETÖ/PDY, PKK gibi örgütlerle bağlantısı tespit edilen memur ve diğer kamu görevlilerinin tamamı atılacak. İşten atılan kamu personeli sayısı kadar da yeni memur alınacak.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KADRO AÇIKLAMASI
 
Taşeron işçilerin kadroya alımı ile ilgili her geçen gün yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan taşeron işçilerin kadroya alımı ile ilgili konuştu. Taşeron işçilerin kadroya alımına ilişkin kritik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını derledik. İşte taşeron işçilerin heyecanla beklediği kadro için Erdoğan'ın açıklamaları...
 
Taşeron işçilerin beklediği açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Kamuya geçmeyi bekleyen yaklaşık 720 bin taşeron işçi, 15 Temmuz darbe kalkışması sonrası kadro sürecinin bu durumdan nasıl etkileneceği konusunda yetkililerden açıklama bekliyordu. Konuyla ilgili ilk açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı.
 
Cumhurbaşkanı, kamu kurumlarındaki FETÖ unsurlarının temizlenmesinin ardından taşeron şirketlerin ele alınacağını ve sonrasında taşerona kadro konusunun gündeme geleceğini söyledi.Başbakan Binali Yıldırım hain darbe girişiminden birkaç gün önce taşeron işçilerin özel sözleşmeli personel statüsünde kamuda istihdamına ilişkin sürecin 2016 yılı sonuna kadar tamamlanacağını açıklamıştı. Darbe girişimi sonrasında başlatılan kamuda açığa alınan personel sayısı 70 bine yaklaşmış durumda. 667 sayılı KHK ile kamuda FETÖ/PDY, PKK gibi örgütlerle bağlantısı tespit edilen memur ve diğer kamu görevlilerinin tamamı atılacak. İşten atılan kamu personeli sayısı kadar da yeni memur alınacak.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR