BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

Taşeron işçi düzenlemesinde son durum kadro var mı?

Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçirilecek sorusunun cevabı dört gözle beklenirken hükümet değişimi ile taşeron işçilerin kadro durumu da değişti. Peki taşeron işçiler için yeni hükümet ne yapacak? İşte ayrıntılar...

Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçirilecek? Hükümet taşeron işçiler için somut adımı ne zaman atacak? Taşeron işçilere kadro verilmesine yönelik düzenlemenin gecikmenin nedeni ne?İşte yanıtı... 

kamupersoneli.net'te yer alan habere göre, taşeron işçilerin kadro meselesini öngören düzenlemenin oluşması zor bir ihtimal zira  Meclis normal takvimine göre 1 Temmuz 2016 tarihinde tatile girecek ve düzenleme halen meclise sunulmadı. Sonuç olarak 20 günlük dönem içerisinde yasanın çıkması zor gözüküyor.

HÜKÜMET DEĞİŞİNCE TAŞERON DÜZENLEMESİ DE GECİKTİ
Haberde yer alan detaya göre, Hükümet ve Başbakan değişikliği sebebiyle de önemli bir gecikme yaşandı.

TAŞERON YASASINA SON HALİNİ VERİLMESİ MECLİS TATİLE GİRMEDEN ZOR
Taşeron yasasına son halinin verilmesi, Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılması, Meclise sevk edilmesi, komisyonda görüşülmesi, Genel Kurul’da görüşülmesi aşamalarının meclis tatil girmeden yapılması zor gözüküyor.

YENİ DÖNEMDE TAŞERON YASASI MECLİS'E SUNULACAK
Yaz tatilinin ardından yeni dönemde taşeron yasasının Meclis'e sunulacak. 2017 yılbaşından itibaren de kurumlar birtakım sınavlar açarak yeni düzenlemeye göre taşeronları kadroya alacak.

TAŞERON İÇİN YENİ BİR SİSTEM Mİ GETİRİLİYOR?
Taşeron konusuyla ilgili bugüne kadar yapılan açıklamaların dışında yeni bir sistem üzerinde çalışıldığı söylenebilir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR