BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.495,92
İŞÇİ

Taşeron işçi alımları devam ediyor!

Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili yapılan düzenlemenin gecikmesi üzerine yeni taşeron işçi alımlarına devam edildi.

Taşeron işçilerin özel sözleşmeli personel olarak istihdamını düzenleyen yasa tasarısı gecikince kamudaki taşeron alımları devam etti.

Yeni düzenleme yürürlüğe girinceye kadar taşeron hizmet alımının durdurulmuş olmasına rağmen, düzenlemenin gecikmesi sebebiyle Sağlık Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü gibi kurumlara zorunlu izin verildi.

Taşeron işçilerin üç yıllık sözleşmeli personel olarak kamu kurumlarına alınmasına ilişkin düzenlemenin gecikme sebebinin ise kapsamın genişlemesi ve içeriğinin değiştirilmesi olduğu belirtiliyor.

TAŞERON İŞÇİ ALIMI DURDURULMUŞTU

Hükümet, taşeron çalışma sistemi yasa ile kaldırılacak olması nedeniyle, kamu kurumlarının hizmet alımı yöntemiyle taşeron çalıştırması uygulamasını durdurmuştu. Ancak yeni yasanın çıkması süreci uzayınca aralarında Sağlık Bakanlığı, Karayolları ve Belediyeler gibi yerlerde personel ihtiyacı doğdu. İşler aksamaya başlayınca, sorun yaşandı.

Ara dönemde alınan taşeron işçilerin durumunun ne olacağı belirsizliğini korurken, taşeronlarla ilgili yeni yasa Meclis'e gelse bile, görüşülmeyi bekleyen AB yasaları nedeniyle Mayıs sonundan önce yasalaşamayacağı belirtiliyor. Bu durumda kamu hizmetlerinin aksamaması için diğer kurumlara da taşeron alma izni verilebilir. Bu taşeron personelin durumuna ilişkin mevcut yasal düzenlemede açıklık getirilebilir.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR