BIST 9.007
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,29
İŞÇİ

Taşeron işçi 2013'te kadroya mı girecek? -Son durum

Taşeron işçiler 2013'te kadroya mı girecek, taşeron işçilerin sorunları giderilecek mi, taşeron işçi uygulamasında son durum ne? 29 Ocak taşeron işçi haberleri

Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Geçtiğimiz hafta yapılan kabine değişikliğiyle bakanlık görevine getirilen 4 yeni kabine üyesi de ilk Bakanlar Kurulu toplantısına katıldı.

Çalışanların tümünü ilgilendiren bu çalışmanın daha da gelişmesi konsunda Başbakan Erdoğanın talimatı oldu. Önümüzdeki günlerde görüşmeler yapılacak ve daha net bir sonuç alınacak...

 Bülant Arınç kamu personel rejimine ilişkindi de açıklamalar yaptı. Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından kamu personel rejimine yönelik ayrıntılı bir sunum yapıldığını belirtti. Kuru diğer üyeleri bu sunumla ilgili görüşlerini ifade etti. Başbakan, bu çalışmanın daha da geliştirilmesi konusunda talimat verdi. Arınç, önümüzdeki Bakanlar Kurulunda bu çalışmanın yeni şekliyle tekrar ele alınacağını belirtti.

BELEDİYE SÖZLEŞMELİSİNE KADRO

Arınç'ın açıklamaları sonrasında gazetecilerin soruları alındı. Bir gazeteci belediye sözleşmelilerine kadro verilme konusunun ele alınıp alınmadığını sordu. Arınç bu soruya cevap verirken, kamuda, çok sayıda sözleşmeli çalışma şeklinin bulunduğunu belirti ve "Türkiye demokratik ülkelerdeki çalışma şekillerinden daha bonkör davranacak bir ülke değildir" dedi ve sözleşmeliler konusuna bakarken İngiltere'ye, Avrupa'ya bakılması gerektiğini bu sistemin oralarda belli ölçülerde yerleşmiş olduğuna dikkat çekti. Arınç sorulan soruya ilişkin olarak "Şu aşamada onlara verebilecek cevabımız yok" dedi.

Yorumlar 6 Yorum
ÇOK OKUNANLAR