BIST 9.788
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,81
MEMUR

Tarım Bakanlığı'ndan bitki koruma ürünleri bayilik sınavı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, bitki koruma ürünleri bayilik veya toptancılık sınavı, 26 Mart 2016 tarihinde Ankara'da yapılacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satışını yapmak isteyen ziraat mühendisi, eczacı, kimya mühendisi, kimyager, bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş tekniker veya ziraat teknisyenleri için yapılacak bayilik ve toptancılık sınavı, 26 Mart'ta saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

Sınava girmek isteyen adaylar, müracaatlarını Bakanlık il müdürlükleri üzerinden 23 Kasım 2015-15 Ocak 2016 tarihlerinde yapabilecek.

Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi (ASYM) tarafından bitki koruma ürünleri bayilik veya toptancılık sınavında soru sayısı 80, sınav süresi 100 dakika olacak.

Açıklamada, bitki koruma ürünü satışı yapan bayilerin, sadece bu ürünleri toptancıdan alıp perakende olarak üreticilere satan kişiler olmadığı, bunların aynı zamanda bitki koruma ürünü ve ilaçlama makinesinin nasıl kullanılacağı, ilaçlamanın ne zaman yapılacağı, çevre sağlığının nasıl korunacağı gibi konularda üreticilere rehberlik ettiği belirtildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR