BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
GÜNCEL

Tapu Kadastro'ya 2 bin personel alınacak!

Çevre ve Şehircilik bakanı Fatma Güldemet Sarı, Maliye Bakanlığı'ndan 2 bin 662 personel talep ettiklerini açıkladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda 2016 Bütçe Kanun Tasarısı ve 2014 Kesin Hesap Tasarısı görüşülüyor.

Genel Kurul sekizinci turunda Dışişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ve Üniversitelerin bütçeleri görüşüldü.

2 BİN 62 PERSONEL TALEP EDİLDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Bakanlığın, Niğde ve Bor'da personel ihtiyacına yönelik olarak, ''Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün personel ihtiyacını giderme amacıyla Maliye Bakanlığı'ndan personel istedik. Türkiye genelinde bin 162 adet 4A kadrosunda, bin 500 adet 4B kadrosunda personel talebimiz gerçekleşmiştir'' ifadelerini kullandı.

Cerattepe Bakır madeni için 19 kurum ve kuruluşun olumlu rapor verdiğini kaydeden Sarı, ''Bunun haricinde kabul edilen ÇED raporuna esas olan çalışmalar için Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan jeolojik, jeoteknik ve hidrojeolojik rapor var. Yine Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan böcek tahribatı, ekosistem tahribatı, yaban hayatına etkisine göre rapor hazırlanmıştır. ÇED raporu buna göre hazırlanmıştır'' dedi.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR