BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.438,45
İŞÇİ

Tabldot yemeğe asgari ücret ayarı!

Et fiyatlarından sonra asgari ücret artışıyla birlikte işçi maliyetleri de yükselen yemek sanayicileri, yeni yılda tabldot ücretlerine yüzde 18 zam yapmaya hazırlanıyor. İşte ayrıntılar memurhaber.com'da...

Yemek sanayicileri, gıda ve et fiyatlarındaki artıştan sonra asgari ücrete gelen zammı yemek fiyatlarına yansıtmaya hazırlanıyor. Peki son durum ne? Ayrıntılar haberimizde...

Sabah'ın haberine göre Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Başkanı Sedat Zincirkıran, asgari ücretin 1.300 TL'ye çıkması nedeniyle tabldot yemeğe enflasyon ve gıda fiyat artışlarının üzerinde zam geleceğini söyledi. 

BEŞ KAP YEMEK 4'E İNER

Bütün sektörün asgari ücret kararını beklediğini dile getiren Zincirkıran, "Sektördeki firmalarımız uzun zamandır et ve gıda fiyatlarındaki artışı yansıtmıyordu. Ama artık bu kaçınılmaz. Bakanın asgari ücretteki destek açıklamalarını dikkate aldığımızda yemek fiyatlarına yüzde 18 zam öngörüyoruz" dedi. Zincirkıran, "Tehlikeli sınıf olarak ayrılan işçilere asgari ücret artışının bin 500 liranın üstünde olacağı tartışılıyor. Bu durumda tüm yük yemek satılan firmalara yüklenir" diye konuştu. Yemek satın alan firmaların da işçinin yemeğinde kesintiye gideceğinin altını çizen Zincirkıran, beş yerine 4 kap yemeğin, et yerine tavuk alternatiflerinin hayata geçirilebileceğini kaydetti.

ZAM KAÇINILMAZ OLDU

Yeni yılla birlikte sözleşmelerin yenileneceğini ifade eden Zincirkıran, "Gıda fiyatları enflasyonun üzerinde seyrettiği için fiyatlara zam yapmak kaçınılmaz oluyor. Buna bir de asgari ücretteki artış eklenince yapılacak bir şey kalmadı. Normal şartlarda tek başına enflasyonun yansıması yüzde 9 oranında olacaktı" diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR