BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.241,64
ÖĞRETMEN

Suriyelilere ders verene ek ücret

Suriyeli göçmen öğrenciler için hazırlanan eğitim programında, Türkçe ve temel derslerde açığın kapatılması için öğrencilere hafta sonu ve tatillerde kurs verilecek. Bu kurslarda görev alacak öğretmenlere ek ücret verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, Suriye'deki savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan ve Türkiye'ye göç eden Suriyeli çocuklar için yürütülen çalışmaların devamı olarak MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nde "Gök ve Acil Durum Eğitim Başkanlığı" kuruldu.

Habertürk'ün haberine göre, Suriyeli çocukların okullara kayıtlarının yapılması ve eğitim ortamlarına uyumlarının sağlanmasında suçlama, dışlama ve ayrıma maruz kalmamaları için öğretmenler, okul yöneticileri ve diğer personelin farkındalığının artırılması amacıyla hizmet içi eğitim verilecek ve bunun için okul rehberlik ve psikolojik danışma servislerinin desteği sağlanacak. Fiziki imkanları yeterli geçici eğitim merkezlerinde yeni ilkokullar açılacak. Ye terli olmayan geçici eğitim merkezlerinde ise en yakın ilokul ile ilişkilendirilmiş sınıflar oluşturularak, ana sınıfları ve ilkokul birinci sınıflarda MEB müfredatına geçilecek.

ÖĞRETMEN ATAMASI OLABİLECEK

Okullarda öğrenci artışına göre norm kadrolar güncellenerek, yeni öğretmen ataması veya görevlendirmesi eğitim öğretim yılı başlamadan yapılacak. Birinci sınıflarda suriyeli çocuklara yönelik ilk okuma yazma müfredatı uygulanacak. Diğer sınıf düzeyinde Türkçe dil becerileri zayıf olan öğrencilere Türkçe dil kursları düzenlenecek. Akademik yetersizliği olan çocuklar için haftasonu ve tatillerde başta Türkçe konuşmak üzere ihtiyaç duyulan derslerde ek kurslar düzenlenecek. Bu kurslarda görev alacak öğretmenlere ek ücret verilecek.

AKRAN KAYNAŞMASI OLACAK

Türkçe dil becerisi zayıf olan öğrencilerin sınıflara dengeli dağıtılmasına özen gösterilerek, diğer akranlalarıyla kaynaşmaları sağlanacak. Okullaşma oranlarının artırılması için yatılı bölge okullarındaki boş kapasite kullanılacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR