BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.437,47
ÖĞRETMEN

Suriye'li öğretmenlere büyük destek!

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriye'li öğretmenler moral buldu. Eğitim ve Sosyal Etkinlikler Derneği (ESEDER) Suriye'li öğretmenleri bir araya getirerek onlarla bir sohbet gerçekleştirdi.

Öğle yemeğinde bir araya gelen öğretmenler hoş vakit geçirdi. Programa, Kilis İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan da katıldı. ESEDER adına konuşan Mehmet Fatih Çıtırkı, bu zor günlerde herkesin, Suriyeli kardeşlerine ellerinden geldiğince yardım etmeye çalıştığını ifade etti. ESEDER olarak, en azından meslektaşlarının farklı bir gün yaşaması ve tanışma adına böyle bir program düzenlediklerini söyledi. Çıtırkı, amacın, onların acısını bir nebze de olsun unutturmak ve öğretmenler olarak onların yanında olduklarını göstermek olduğunu söyledi. Çıtırkı, "Temennimiz, bu savaşın bir an önce durması ve bu kardeşlerimizin de bir an önce vatanlarına dönüp orada refah içinde yaşamalarıdır. Biz, mümkün olan her zaman da bu bir araya gelmeleri sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ise şunları söyledi:

“Biz öyle bir milletin torunlarıyız ki dünyanın neresinde bir insanın ayağına bir diken batsa, onun acısını ta yüreğimizde hissedecek kadar merhameti ve şefkati olan bir milletiz. Bizler, her zaman mahsun olan insanların yanındayız. Sizin bir nebze de olsa yüzünüzdeki tebessümü görmek bizim için en büyük mutluluktur. Rabbimden dileğim, sizin bir an önce vatanınıza dönmeniz ve mevcut olan ailelerinizde mutlu yaşamanızı dilemektir.”

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR