BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Süleyman Soylu'dan turizm sektöründe çalışanlara müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, turizm sektöründe çalışanlara müjdeli haber verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Turizm sektörü ve çalışma hayatına dönük yeni desteklerle ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

Her iki bakanın da katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, pakette yer alan sektörel istihdam ve eğitimi destekleme programının sektörde 9 ay çalışma imkanı bulup sezon dışında kalan 3 ayda çalışma imkanı bulamayan yaklaşık 45 bin kişiye yönelik olduğu söyledi.

Soylu bu kişilerin yüzde 95′inin Antalya ve Muğla’da yer aldığını belirterek, “44 bin 753 kişi için 9 ay çalışmaları halinde kalan üç aylık sigortalarının maliyeti İşkur tarafından karşılanacak. Maliyet 260 milyon TL olacak” dedi. Soylu kalan üç ayda İşkur’un ilgili kişileri sektörün ihtiyaçlarına göre eğitime alınacağını da belirtti.

Turizm sektörünün mevsimsel yoğunluk zamanlarda yoğun mesai isteyen bir sektör olduğuna vurgu yapan Soylu, bunun çok doğal olduğunu söyledi. Soylu, “Mesai ortaya koyduğu zamanla iş kanunumuzda çalışmanın bir bölümü olan denkleştirme iki aylık denkleştirmeyi yılın tamamına yayma konusunda bir eksiklik vardı. Biz bunu şuanda mecliste olan kanunla 2 ayı 4 aya toplu sözleşme olan yerlerde de 4 ayı 6 aya çıkartabilecek anlayışı ortaya koyalım istedik. O yoğun sezonlarla ve mesai ile çalışmayan sezon ile denkleştirme yapıldığında bir anlayışı ortaya koymuş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

BU SENE 15 BİN KİŞİYE İŞ BAŞI EĞİTİM PROGRAMI VERİLDİ

Soylu, iş başı eğitim programı ile ilgili olarak da "2016 yılı için 15 bin kişi turizm sektöründe hedefliyoruz. Bunun 2015 yılı karşılığı 3 bin 156 kişiydi. Bunun da ekonomik olarak karşılığı 250 milyon lira. Burada ilk 3 ay da turizm sezonunda bu sayının çoğalacağını hesaplarsak 15 bin kişi iş başı eğitiminden bu sene turizm sektöründen fayda sağlayacaktır.” bilgilerini verdi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR