BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
GÜNCEL

Süleyman Soylu'dan emekli promosyonu açıklaması

Emekli promosyonuna ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, bankalarla pazarlık sürecinde sona yaklaşıldığını ve emeklileri mutlu edecek bir sonuç elde etmek üzerine yoğunlaştıklarını ifade etti.

MEMURHABER.COM- Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu emekliye promosyon tartışmalarına ilişkin kritik açıklamalar yaptı. Soylu, emeklilerin beklediği banka promosyonu için "İyi pazarlık yaparak, bugün elde ettiğimiz büyüklükten emeklilerimiz istifade etsin istiyoruz. Bunun karşılığında da hiç olmazsa bir promosyon alsınlar istiyoruz." dedi.

Soylu, 8-11 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı'nın tanıtım toplantısında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Soylu, kıdem tazminatına ilişkin son duruma ilişkin açıklamasında 'Çalışmaları güncelliyoruz. STK'lar ile görüşüyoruz' dedi.

Emeklilerin beklediği banka promosyonuna ilişkin, Soylu, gazetecilerin kendilerine yönelttiği soruya şu şekilde cevap verdi:

"İYİ PAZARLIK EDEREK EMEKLİLERİMİZ İSTİFADE ETSİN İSTİYORUZ"

İki büyüklük vermek istiyorum. Birisi SGK kurumumuz; yılda yaklaşık geçen yıl 150-155 katrilyon civarında, bu sene ise 180-185 katrilyon civarında ödeme yapmaktadır. Bunları bankalar marifetiyle yapmaktadır. Ayrıca yaklaşık 55-60 katrilyon civarında sağlık ödemelerimiz var. 240 katrilyon civarında bankalar üzerinden sirkülasyon sağlıyoruz.

İyi pazarlık yaparak, bugün elde ettiğimiz büyüklükten emeklilerimiz istifade etsin istiyoruz. Bunun karşılığında da hiç olmazsa bir promosyon alsınlar istiyoruz.

BAŞBAKAN'IMIZLA BİR KARAR VERECEĞİZ

Bankalarla önemli görüşmeler yapıldı. Dikkat ederseniz bu görüşmeleri kamuya açık yapmıyoruz. En son 2 gün önce bir araya geldik. Ay sonunda elimizdeki tabloya bakıp Başbakanımızala da paylaşıp, sonra bir karar vereceğiz.

ASGARİ ÜCRET DÜŞECEK Mİ?

Soylu, asgari ücretten 70 TL gelir vergisi dilimi kesileceğine ilişkin ise şunları söyledi:

İlk işaret fişeği asgari ücretin bin 300 TL olarak belirlendiği Tepsit komisyonu'nda oluştu. Orada bu konuyu tartıştık. İlk kez Türkiye'de böyle bir marj oluyor. O yüzden gelir vergisi dilimi de yaklaşık 70 TL'lik bir azalışı ortaya koyuyor. Bu konuda Maliye Bakanı'mızla da Ağustos sonunda bir araya geleceğiz ve bu konuyu o gün değerlendireceğiz ve o gün sendikalarımızla da bir araya geleceğiz. Kararımızı o dönemde alacağız.

Bu haberin tüm hakları Memurhaber.com'a aittir. "www.memurhaber.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR