BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.295,48
SAĞLIK

Süleyman Soylu: GSS'de tek prim ödenecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, genel sağlık sigortası hakkında açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Tarım İşçisi Çocukların Eğitimi için Göç Okulu Projesi"nin açılışına katılmak için Eskişehir'e gelen Bakan Soylu, önce Eskişehir Valiliği ziyaret etti.

Soylu, burada Eskişehir Valisi iken Valiler Kararnamesi ile Şanlıurfa Valiliğine atanan Güngör Azim Tuna ile basına kapalı toplantı gerçekleştirdi. 

"GENEL SAĞLIK SİGORTASINDA TEK PRİM ÖDENECEK" 

Soylu, Türkiye'nin sağlık reformunu, sosyal güvenlik reformunu, genel sağlık sigortası reformunun dönüşümü başarıyla gerçekleştirmiş yegane ülke olduğuna değinerek, ABD'nin bunu başaramadığını bildirdi.

Genel sağlık sigortasından istifade eden yaklaşık 10 milyon 50 bin kişi olduğunu belirten Soylu, şunları söyledi:

"Bizim bu vatandaşlarımızın 7 milyon 300 bini yeşil kartlı. Diğerleri de 65 lira prim ödeyerek, 197 lira bir prim ödeyerek ve 395 lira bir prim ödeyerek, hem özel hem de devlet hastanelerinden istifade edebilme kabiliyetine sahip. Bu 3 milyon civarındaki vatandaşımızdan tahsilatı maalesef yüzde 6. Birçok iyileştirme getiriyoruz. Genel sağlık sigortasındaki 3 milyonu aşkın kişi için, yatırdıkları prim karşılığında hem özel hem de devlet hastanelerinden istifade eden kişilerde tek bir prime gidiyoruz. Hesaplarımız ve sevk etmemiz bugünkü 65 liranın altında olacak. Yatıracağı 65 liralık primle o ay boyunca hem ailesinin hem kendisinin hem de çocuklarının sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlayacak."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR