BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.420,40
GÜNCEL

Süleyman Soylu DİSK kurulu toplantısını terk etti

Süleyman Soylu DİSK'in 15.Olağan Genel Kurulu'nda yaşanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik çirkin protesto sebebiyle salonu terk etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, DİSK'in 15.Olağan Genel Kurulu'nun gerçekleştiği toplantı salonunda yaşanan 'Cizre protestosu' üzerine salonu terk etti.

Genel kurulun yapıldığı salona girmesiyle başlayan protesto seslerine karşılık Soylu, protestonun bitmesini bekledi, sakinliğini korudu ancak işçi sendikasına üye olduğu söylenen kişilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'Katil' diyerek protesto etmeyi ısrarla sürdürmesi üzerine salonu terk etti.

SOYLU SAKİNLİĞİNİ KORUDU

Protestocu kalabalıktan yükselen  "Katil devlet","Cizre'ye uzanan eller kırılacak" sloganlarının ardı arkası kesilmedi. Kemal Kılıçdaroğlu ile el sıkışan Soylu, sloganlar arasında yerine oturdu. Ancak sloganlar devam etti. 

"TÜRKİYE'DE İNSANLARI BİRBİRİNE SOKAN VE DÜŞÜREN İNSAN ORADA..."

DİSK Genel Kurulu'ndan çıkışı sonrası açıklama yapan Bakan Soylu, Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı dolaylı olarak kastederek "Türkiye’de insanları birbirine sokan ve düşüren insan orada, siz Cumhurbaşkanına katil diyeceksiniz. Bu kabul edilebilir değildir. O salonda durmamızın bir anlamı yok" dedi. 

“KATİL ORADA OTURUYOR KATİL CUMHURBAŞKANI DİYOR”

Soylu, toplantı salonundan çıkmasının ardından kendisinden açıklama bekleyen gazetecilere, çıkışta açıklama yaptı.  



Soylu, protestolara ilişkin “Bir ülkenin Cumhurbaşkanına katil diyeceksiniz, hırsız diyeceksiniz, ondan sonra da orada kalacaksınız. Katil orada oturuyor, katil Cumhurbaşkanı oluyor. Katil orada oturuyor, katil Cumhurbaşkanı olacak! Katil orada. Türkiye’de insanları birbirine sokan ve düşüren insan orada, siz Cumhurbaşkanına katil diyeceksiniz. Bu kabul edilebilir değildir. O salonda durmamızın da bir anlamı yok. Biz oraya iş barışı için geldik. Biz oraya önümüzdeki dönem Türkiye’nin atacağı adımları bir şekilde paylaşabilmek için geldik. Bir işçi sendikasının olağan genel kurulu için geldik. Böyle bir tavırla karşılanmak çok doğru değildir. Şahsıma olsa ben bunu kabul ederim. Elbette ki söylenebilir. Ama ülkemizin Cumhurbaşkanına, yüzde 52 oy almış Bir cumhurbaşkanına, oradaki sloganın bir tanesi ‘Hesap vereceksin’ diyor. Biz zaten 1 Kasım’da hesabımızı verdik. Yüzde 49,5 oy aldık.” diye konuştu.



DİSK GENEL BAŞKANI SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞTI AMA...

Bu sırada DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun salonu sakinleştirmeye çalıştığı görüldü.

SOYLU SALONU TERK ETTİ

Tüm çabalara rağmen salondakilerin protestosu artarak devam etti. Bunun üzerine Bakan Süleyman Soylu salonu terk etti.

Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da katıldı.


Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR