BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.445,59
ÖĞRETMEN

Şubat'ta atanan 30 bin öğretmene hazırlık ödeneği

Şubat atamaları kapsamında ataması yapılan 30 bin öğretmen ne kadar ödenek alacak? İşte cevabı...

10 Şubat'ta gerçekleşen 30 bin öğretmen ataması kapsamında ataması yapılan öğretmenlere eğitim hazırlık ödeneği verilecek mi? İşte cevabı...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın katılımıyla gerçekleşen 30 bin öğretmen atamasında atanan aday öğretmenler eğitim sürecine girdi. Kpsscafe'nin haberine göre, atanan öğretmenler hangi ayda işe başladıkları dikkate alınarak farklı miktarlarda ödenekler alacaklar.

ATANAN ÖĞRETMEN HANGİ AYDA GÖREVE BAŞLADIYSA...

657 sayılı Kanunun ek 32. maddesine göre Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği, atanan öğretmen hangi ayda göreve başlıyorsa ona göre hesaplanarak veriliyor. Örneğin; ataması yapılan öğretmen Eylül'de işe başlamış ise farklı, Ekim'de işe başlamış ise farklı eğitime hazırlık ödeneği alacak...

EYLÜL'DE GÖREVE BAŞLAYAN ÖĞRETMEN ÖDENEĞİ TAM ALACAK!
Haberde yer alan detaylara göre, 10 Şubat 2016 tarihinde atanan 30 bin öğretmen için ödenecek olan eğitime hazırlık ödeneğine bakacak olursak, 2015-2016 eğitim öğretim dönemi 28 Eylülde başladığından Eylül'de işe başlamış olan bir öğretmen eğitime hazırlık ödeneğini tam olarak alacaktır.

ŞUBAT AYINDA ATANAN ÖĞRETMENLERE 475 TL ÖDENEK!

Şubat ayında atanan aday öğretmenler ise yüzde 50 eksik alacaktır. Bu nedenle şubat ayında atanan aday öğretmenlere 475 TL eğitim-öğretime hazırlık ödeneği verilecektir.

EKİM AYINDA GÖREVE BAŞLAYANLAR ÖDENEĞİ NE KADAR EKSİK ALACAKLAR?

Ekim ayında göreve başlayacak olan öğretmenler ise eğitime hazırlık ödeneklerini yüzde 25 eksik olarak alacaklardır. Bu nedenle de Şubat ayı 30 bin öğretmen ataması ile atanan öğretmenler eğitime hazırlık ödeneklerini yüzde 50 eksik alacakları için kendilerine toplamda 475 tl eğitime hazırlık ödeneği verilecektir.

İşte ilgili madde:

"Ek Madde 32 - Eğitim ve öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup; fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil (...) her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı ay içinde Milli Eğitim Bakanı tarafından belirlenecek tarihte Bakanlar Kurulunca belirlenecekmiktarda, öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenir. Bu ödenek damga vergisi hariç diğer vergi ve kesintilere tabi tutulmaz."

ÖDENEKLER NEDEN AYLARA GÖRE FARKLILIK GÖSTERİYOR?

Öğretim yılına hazırlık ödeneği, Eylül'de işe başlayan ile Ekim'de başlayan farklı farklı miktarda verilmektedir. Bu ödeme farklılığı ise 2015 yılı Bütçe Kanununun (K) Cetvelinin "IV-Diğer Ödemeler Kısmının" 5. maddesinden kaynaklanmaktadır. Bu madde şu şekildedir:

"657 sayılı Kanunun ek 32. maddesi uyarınca verilecek öğretim yılına hazırlık ödeneği; öğretim yılının başladığı aydan sonra ve birinci dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara %75'i, birinci dönem ders yılından sonra ve ikinci dönem ders yılının sona ermesinden önce göreve başlayanlara ise yüzde 50'si oranında yapılır."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR