BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
ÖĞRETMEN

Staj yapan öğrencilere bin 300 lira maaş

Yaz mevsiminde staj yapmak isteyen öğrencilere Türkiye İş Kurumu bin 300 lira maaşla staj yapma imkanı tanıyor.

Üniversite öğrencilerinin yaz mevsiminde staj yapması gerekiyor. Türkiye İş Kurumu, öğrencilere staj yapma imkanı tanıyor. İşte o staj ile ilgili ayrıntılar...

Güneş gazetesi yazarı Arif Temir Türkiye İş Kurumu staj programlarına ilişkin okurlarını böyle bilgilendirdi: 

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünce yürütülen   işbaşı eğitim programları ile  iş kurumuna kayıtlı işsizlerin/staj yapan üniversite öğrencilerinin yine kuruma kayıtlı işyerlerinde sahip oldukları mesleki bilgilerini uygulama yaparak pekiştirmeleri, iş ve üretim süreçlerini bizzat  görerek öğrenmeleri sağlanıyor. 

İŞ BAŞI EĞİTİMİNE KATILMA ŞARTLARI 

İşbaşı eğitim programına katılmak için; 

- 15 yaşını doldurmak,  
- Kuruma kayıtlı olmak,  
- İşsiz olmak,  

Şartları aranmaktadır.Ayrıca ön lisans dahil üniversite öğrencisi olanlar  programa katılabiliyor.  

İŞ BAŞI EĞİTİMİNE KATILAMAYACAK OLANLAR 

Programa;  işverenin birinci veya ikinci derece kan hısmı veya eşi olanlar ile programın başlama tarihinden önceki 3 aylık dönemde programı düzenleyecek olan işverenin çalışanı olan kişiler, bu işveren ile düzenlenecek olan işbaşı eğitim programına katılamıyorlar.

BAŞVURU NEREYE YAPILIYOR?

İşbaşı eğitim programına katılmak isteyen kişiler/öğrenciler, kurumun internet sayfasında, hizmet merkezi veya çalışma ve iş kurumu il müdürlüğü ilan panosunda yayımlanan ilanlara internet üzerinden, hizmet merkezi veya il müdürlüğüne giderek başvuru yapabilirler.  

İŞ BAŞI EĞİTİMİNDE NE KADAR PARA VERİLİYOR?

Program,  yılda azami 320 fiili gün ve haftalık en fazla 45 saat olarak uygulanıyor. Programa katılanlara günlük 50 TL zorunlu giderlerini karşılamak için para veriliyor. Buna göre programa katılanlara aylık olarak  net asgari ücret (1.300 TL)  düzeyinde  para ödeniyor. 
İşbaşı eğitimine katılarak staj yapan öğrencilere yapılan yardımlar işbaşı eğitimine katılarak staj yapan öğrencilere zaruri giderlerini karşılamak üzere günlük verilen 50 TL ile birlikte iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi ile genel sağlık sigortası prim giderleri İş kurumunca karşılanmaktadır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR