BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
EMEKLİ

SSK, Bağ-kur, Emekli Sandığı emekli maaşı sorgulama

Emekli maaşı sorgulama işlemi nasıl yapılır? SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşı sorgulama işlemi memurhaber.com'da.

Emekli maaşı sorgulama işlemi e-devlet üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor.  SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşı sorgulama işlemi ile ilgili ayrıntılar haberimizde.

Emeklilik, insanların çalışmak için yeteneklerini ve güçlerini kaybettikleri durumda, çalışma hayatını bıraktıklarında aldıkları maaşları artık alamamalarından dolayı belirli bir emeklilik maaşına bağlanarak hak ettikleri bir durumdur. Çalışanlar kendileri için belirlenmiş emeklilik şartlarından olan primlerini doldurarak belirli bir emekli maaşına bağlanırlar. Kişilerin ödedikleri primlere göre emekli maaşı belirlenir. Çalışanlarda emekli olduklarında almış oldukları emekli maaşı ile birlikte rahat bir hayat yaşayabilirler.

Emekli maaşı sorgulama işlemi ile emeklilik sorgulamanızı kolayca yapabilir, emekli olduğunuzda ne kadar emekli maaşı alacağınızı öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama sonucunda SGK’ya gitmek zorunluluğu olmadan internet ortamında emekli maaşı hesaplama işleminizi kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca online olarak emeklilik hesaplama, emeklilik sorgulama ve emekli maaşı hesaplama gibi işlemlerinizi de yapabilirsiniz. Emekli maaş sorgulama işleminizi her üç kurum için de E-Devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz.

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama gibi SGK ile ilgili pek çok sorgulama işleminizi yine SGK’nın resmi sitesi olan E-SGM sistemi üzerinden şifresiz olarak istenen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirme imkanınız vardı. E-SGM sisteminin kısa bir süre önce kapatılması ile birlikte artık emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleriniz E-SGM sistemi üzerinden yapılamamaktadır. Onun yerine halen hizmet veren, bünyesinde pek çok sorgulama işlemini bulunduran E-Devlet sistemi ile artık sorgulama işlemlerinizi tek bir şifre ile gerçekleştirebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemi de e-Devlet sistemi üzerinden güvenli bir şekilde yapılabilir. Bu işlem ile birlikte emeklilik için gerekli şartları tamamladıktan sonra alacağınız maaş ile ilgili detaylı bilgilere erişebilirsiniz. Yazımızın devamında emekli maaşı sorgulama işleminiz için E-Devlet sistemi üzerinden yapılması gereken adımların detaylarını siz değerli okurlarımız ile paylaşacağız.

E-DEVLET SİSTEMİ ÜZERİNDEN EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

E-Devlet sistemi birçok devlet kamu işlemlerinizi yapabileceğiniz güvenli bir hizmettir. Emeklilik sorgulama işlemini de bu platform üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Devletin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına elektronik ortam ile sunmuş olduğu bir hizmettir. E-Devlet sistemini kullanabilmeniz için bir E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E-Devlet şifresi PTT tarafından verilen bir şifredir. Emekli maaş sorgulama işleminiz için E-Devlet şifreniz yoksa PTT şubesinden 2 lira karşılığında şifrenizi alabilirsiniz.

E-Devlet şifresi ile emekli maaş sorgulama işlemi her üç kurum için de farklı sistem üzerinden yapılmaktadır. Bunun için yazının devamında bağlı olduğunuz kurumu seçiniz.

Açılan ekranda resimde göstermiş olduğumuz “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız.

Kimliğinizi doğrulayıp işleminize devam etmek için T.C. kimlik numaranızı ve  E-Devlet şifrenizi giriniz.

Girmiş olduğunuz bilgilerden emin olduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız.

E-Devlet sistemi üzerinden farklı adresler ile kurumunuzun emekli maaş sorgulama işleminizi tamamlamış bulunmaktasınız.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR