BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99
KPSS

SSK (4A) ve Bağ-Kur (4B) gün sorgulama nasıl yapılır?

SSK ve Bağ-Kur gün sorgulama işlemleri nasıl yapılır sorusunun cevabını sizin için derledik.

SSK (4A) ve Bağ-Kur (4B) gün sorgulama işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirmek mümkün. Peki SSK ve Bağ-Kur gün sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemleri ile kurumlar kapsamında kaç gününüzün olduğunu öğrenmek mümkün. SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemlerini sadece kurumlara kayıtlı olan vatandaşlar kullanabilir. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerini internetten kolayca yapabilirsiniz.

SSK (4A) VE BAĞ-KUR (4B) GÜN SORGULAMALARI NASIL YAPILIR?

Sağlık ve sağlık güvencesi yaşam için en gerekli olan husustur. Sağlık güvencesini çalıştığımız müddetçe elde etme imkânımız bulunmaktadır. Ancak bu imkân için de elbette yapmamız gerekenler bulunmaktadır. Eğer ki bir çalışansak işverenimizden sigorta talep etmemiz gerekmekteyiz. Eğer ki kendi işimizin sahibiysek de tıpkı çalışanlarımıza ödediğimiz gibi kendi prim ödememizi gerçekleştirmeliyiz.

Prim ödemesini gerçekleştirdiğimiz ya da prim ödememiz birileri tarafından gerçekleştirildiği müddetçe biz sigorta sahibi oluruz. Yalnızca sigorta sahibi olmayız. Aynı zamanda hastanede ücretsiz olarak muayene olma hakkını elde ederiz. İlaçlarımızı indirimli alırız ve emeklilik hakkını elde ederiz. Sigortanın getirmiş olduğu en büyük avantaj herhalde emeklilik avantajıdır. Çünkü emekli olunduğunda çalışmasak dahi bizim sağlık güvencemiz bulunmaktadır.

Gençken çalıştıklarımız ve ödediğimiz primler sayesinde emekli olduğumuzda da hastaneden ücretsiz olarak muayene olma hakkı elde ederiz. Bunun yanı sıra ilaçlardan indirimli olarak faydalanırız. Ayrıca emekli maaşı bağlanır. Bağlanan emekli maaşı için hiçbir geri ödeme söz konusu değildir. Bu maaş sizin çalışmalarınızın ve ödediğiniz primlerin size devlet tarafından geri dönüşü demektir.

Sigortadan faydalanması için herkesin illa ki sigortalı olması gerekmez. 18 yaşını doldurmamış bir çocuktan çalışıp kendi primini ödemesi beklenemez. Bu sebeple 18 yaşını doldurmamış olan tüm çocuklar babalarının sağlık güvencelerinden otomatik olarak faydalanmaktadırlar. 18 yaşını doldurmuş olsa dahi çocuk eğer ki tahsiline devam ediyorsa, babasının sigortasından yine faydalanmaya devam edebilir. Çünkü devlet okuyan çocuktan çalışıp kendi primini ödemesini beklemez.

Bunun yanı sıra bayanlarda eğer ki çalışmıyorlarsa, ev hanımıysalar eşlerinin sağlık sigortalarından hiçbir şart olmadan yararlanma imkânına sahiptir. Ancak babanın sağlık sigortasından faydalanan çocuk veya annenin bu faydalanması emekli olması açısından değildir. Yalnızca ücretsiz muayene olabilme ve ilaçlardan indirimli olarak faydalanabilme hakkını elde eder. Hiç kimse bir başkasının sigortası için kendisi çalışamaz.

SSK SORGULAMA İŞLEMİ

SSK; çalışan kişilerin, emektarların bağlanmış olduğu sigorta biçimidir. SSK da işçi kendi sigortasını ödemez. İşçinin sigortasını çalışmış olduğu işyeri ödemektedir. Ödenen primler biriktiğinde belli bir kotaya ulaşır ve bu kota emeklilik kotasıdır. Emekli olma yaşının dolmasının yanı sıra prim dolması da gerekmektedir. Bu sebepten ötürü priminizin dolmasına ne kadar kaldığı ile ilgili bilgi sahibi olmak istiyorsanız SSK sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. SSK sorgulama işlemi sayesinde priminizin dolmasına ne kadar kaldığını öğrenebilirsiniz.

BAĞ KUR SORGULAMA İŞLEMİ

BAĞ KUR; kendi işinin sahibi olan kişilerin ödemiş olduğu sigorta biçimidir. Bu sigorta sisteminde iş sahibi kendi sigortasını kendi ödemektedir. Ve ödediği primlerin emeklilik kotasına ulaşması ile yaşı da dolmuşsa emeklilik hakkı elde eder. Prim borcunun ne kadar kaldığını merak edenler BAĞ KUR sorgulama işlemini yaparak ne kadar prim borcu kaldığını öğrenebilir. Bu işlemi de e devlet üzerinden gerçekleştirebilir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR