BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.439,17
İŞÇİ

Sözleşmelilerin beklediği o haber geldi!

Binlerce belediye sözleşmesinin ve sözleşmelilerin beklediği kadro müjdesi sonunda geldi! Faruk Çelik, sözleşmeliler için kadro sinyalini şu sözlerle verdi...

Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusundaki çalışmalara da değinen Bakan Çelik, özellikle 4C'lilerin durumuyla ilgili de şu açıklamayı yaptı: "Dört tane statü var. Statülerin azalmasına karar verilirse 4-C de farklı bir statü kazanacak. Başbakanımız nihai kararı verecek. Belediyelerdeki sözleşmelilere bir sözümüz vardı. O konuda bir sorun olmayacak. Tümden sözleşmelilerle ilgili bir değerlendirmemiz de var."

Sözleşmeli personelin kadro talebin değerlendiren Faruk Çelik, belediyelerde çalışan sözleşmelilerin kadrolarına kavuşacaklarını söylerken tüm sözleşmelilere kadro verilmesini amaçlayan bir yasal çalışmanın sinyalini verdi.

İŞTE SÖZLEŞMELİLERİN KADROYA GEÇECEĞİ KURUMLAR!  TIKLAYIN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, belediyelerde çalışan sözleşmelilerin kadroya alınması ve tüm sözleşmelilerle ilgili bir düzenlemeyi bu yasama dönemi içerisinde neticelendirmek istediklerini söyledi.

Çelik, asgari ücretten vergi alınmamasının ise 4-5 milyar liralık bir gelirden
vazgeçilmesi anlamına geldiğini de vurguladı.

BAKAN SÖZLEŞMELİLERE UMUT DAĞITTI

Hafta sonunu baba ocağı Bursa'da geçiren Bakan Faruk Çelik, Doburca Tesisleri'nde hastane başhekimleriyle bir araya geldi. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Çelik, belediyelerde çalışan sözleşmelilerin kadroya alınması konusundaki sözlerini hatırlattı.

İŞTE SÖZLEŞMELİLERİN KADROYA GEÇECEĞİ KURUMLAR!  TIKLAYIN

Bakan Çelik, "Sayın Başbakanımızın da daha önce ifade ettiği gibi, belediyelerdeki sözleşmelilere bir sözümüz vardı. O konuda bir sorun olmayacak. Tabii ki, tarihi, süresi, sayısı değerlendirilmek kaydıyla ama tümden sözleşmelilerle ilgili bir değerlendirmemiz de var. Sayın Başbakanımız'a arz edip bu dönem içerisinde neticelendirmek istediğimiz bir konu, inşallah neticelenir." dedi.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR