BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,70
ALTIN 2.488,79
İŞÇİ

Sözleşmeli personele kadro verilecek mi?

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme görüşmelerinde 4C sözleşmeli personelin kadroya alınmasıyla ilgili "Mutlaka masadan müjde çıkmalıdır" dedi

Ülke TV canlı yayınına konuk olan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Toplu Sözleşme Sürecini değerlendirdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin geldiği aşama, Kamu İşveren Heyetinin yaptığı zam teklifi ve Memur-Sen’in masaya taşıdığı teklifler hakkında da açıklamalarda bulundu.

YAPILAN SON TEKLİF YETERLİ DEĞİL

Geçtiğimiz Cuma yapılan toplantıda Kamu İşveren Heyetinin 2016 için 4+4, 2017 için ise 3+3 teklifine tepki göstererek masadan kalktıklarını hatırlatan Yalçın, “Son toplantıda Kamu İşveren Heyeti Başkanı Bakan Faruk Çelik, teklif getirmeksizin oturumu açmak istedi ve geçen hafta verdiği teklifi müzakere etmeye çalıştı. Bizde yeni teklif olamadan kesinlikle müzakere yapmayacağımız, yeni teklif varsa bu oturuma devam edeceğimizi yoksa bu oturumu devam ettirmenin anlamı olmadığını söyledik. Sonra 15 dakika ara verildi ve Bakan Çelik, masaya yeni bir teklifle geldi. Yeni teklif, 2016 için yüzde 5+4, 2017 için ise 3+3 artı enflasyon farkı diye açıklandı. Bizde bunun üzerine 5+4 kasanın ağzının açıldığını gösteriyor, kasa açıldıysa masa da açılmıştır, bunu müzakere edebiliriz ama bu teklifi kabul etmiyoruz dedik. Bakanlığın da bu süreç içerisinde yeniden teklifle masaya gelmesi gerekiyor veya masada teklifini artırması gerekiyor, biz bu mevcut teklifi yeterli görmüyoruz” diye konuştu.

MASADA YETKİLERİ VE TEKLİFLERİ YOK

“Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanıysanız, diğer iki konfederasyonun masadaki görevi nedir” şeklinde bir soruya Yalçın, “4688 sayılı yasa 2010 yılında referandumda güncellenirken, masaya yetkili konfederasyon ve yetkili hizmet kollarının dışında iki tane daha masaya paydaş eklendi. Bu paydaşlar Kamu-Sen ve KESK’tir. Onların masada hiçbir etkisi, yetkisi, teklifi yoktur. Onlar sadece gözlemcidir. Teklifleri olmayanların, söz hakkı da olmaması gerekir. Buna rağmen biz onlara ortak tavır çağrısı yaptık. Biz masadan kalktığımızda, masaya çakılı kalmak yerine bizimle ayağa kalkıp salonu terk etmeleri gerekirdi. Ama onlar bunu yapmadı” yanıtını verdi.

MASADAN MUTLAKA KADRO ÇIKMALI

Yalçın, Memur-Sen’in masaya sunduğu zam tekliflerinin yanında, sözleşmeli personele kadro, kamu görevlilerinin mali ve sosyolojik refahında iyileştirme yapacak teklifler de sunduğunu söyleyerek, “Bizim masada 4/B’liler, 4/C’liler, vekil ebe, hemşireler, imamlar, yerel yönetimler ki yine aynı konseptte çalışan kamu görevlileri olmak üzere bu anlamda masadan kadro talebimiz var. Memur-Sen 300 binden fazla kamu görevlisini 4/B’li statüden kadroya geçirmiş olan bir konfederasyonuzdur. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesiyle ilgili mücadelemiz devam ediyor. Mutlaka ama mutlaka bu masadan 4/C ve 4/B’lilere ilgili mutlaka bu masadan müjde çıkmalıdır” dedi.

Yorumlar 18 Yorum
ÇOK OKUNANLAR