BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,11
ALTIN 2.326,23
İŞÇİ

Sözleşmeli personel için kadro teklifi

CHP, kamuda 4-b statüsünde çalışan sözleşmeli personelin kadroya alınması için kanun teklifi verdi

CHP, kamuda 4-B statüsünde çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için kanun teklifi verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan teklifin gerekçesinde, kamuda norm kadro karşılığı, istisnasız tam zamanlı olarak çalışan mimar, mühendis, avukat, hemşire, programcı, çözümleyici, tekniker, teknisyen ve daha birçok üniversite bölümünden mezun olmuş meslek mensubundan oluşan uzman sözleşmeli personelin kadro beklediği ifade edildi.

Bu kapsamdaki personelin, görevleri gereği önemli projelere imza attığı ve önemli sorumluluklar aldığı anlatılan gerekçede, 4-B'lilerin kadrolu personelle aynı sorumlulukları üstlenmelerine rağmen ne işçi, ne memur statüsünde oldukları bildirildi.

Gerekçede, sözleşmeli personelin iş güvencesi konusunda sıkıntılar yaşadığı, özellikle mahalli idare sözleşmelilerinin siyasi etkileşimlere ya da başkanlık değişimlerine göre karşı son derece korumasız kaldığı belirtildi.

Sözleşmeli personelin kademe atlama, bulunduğu yerde yönetici konumuna gelme şansı olmadığına işaret edilen gerekçede, "Sözleşmeli personel, sorumluluk verilen fakat yetki verilmeyen çalışanlardır" denildi.

Geçmiş dönemdeki sözleşmeli personelin, 2011 ve 2013 yıllarında kadro hakkından yararlandığı anımsatılan gerekçede, 25 Haziran 2013'ten sonra işe başlayanların bu haktan yararlanamamasının Anayasa'nın sosyal devlet ve eşitlik ilkelerine aykırı olduğu savunuldu.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR