BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,55
ÖĞRETMEN

Sözleşmeli öğretmenlik için başvuru tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, sözleşmeli öğretmenlik başvurusu için tarih verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, sözleşmeli öğretmenlik başvuruları ne zaman başlayacak sorusuna yanıt verdi. İşte ayrıntılar...

Tekin, Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 bin sözleşmeli öğretmen alınacağına dair açıklama yaptığını anımsatarak, buna ilişkin süreci başlattıklarını billdirdi.

Açığa alınan öğretmenler hakkında herhangi bir ihraç kararının verilmediğini, soruşturmalar neticesinde ihraç edilen öğretmenlerin belirlenmesinin ardından öğretmen ihtiyacına ilişkin sayının yeniden tespit edileceğini ifade eden Tekin, ilk etapta alınacak sözleşmeli öğretmen sayısının 15 bin olduğunu aktardı.

8 AĞUSTOS ÖN BAŞVURU TARİHİ

Sözleşmeli öğretmenlikle ilgili ayrıntılı bilgilerin yer alacağı kılavuzun yarın yayınlanacağını belirten Tekin, "8 Ağustos tarihi itibarıyla sözleşmeli öğretmen adaylarımızdan ön başvuruları alacağız." dedi.

Sözleşmeli öğretmenliğe başvuranlar için ülke genelinde 18 sınav merkezinde mülakat merkezleri kurduklarını söyleyen Tekin, öğretmenlerin yeni eğitim öğretim döneminde göreve başlayacaklarını ifade etti. Tekin, sözleşmeli öğretmen alımıyla ilgili genel koşullarda hiçbir değişiklik yapılmadığını vurguladı.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan askeri okullardaki öğrencilerin il ve ilçelerdeki nakil komisyonlarına 22 Ağustos'a kadar başvuru yapmaları gerektiğini bildirdi.

Tekin, 24 televizyonunda katıldığı canlı yayında, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından çıkarılan KHK ile askeri liselerin kapatıldığını hatırlattı.

KAPATILAN ASKERİ OKULLAR

Kapatılan 5 askeri okul bulunduğunu söyleyen Tekin, bu okullarda, 10, 11 ve 12. sınıflara denk düşen sınıflarda toplam 3 bin 103 öğrencinin kaydının bulunduğunu belirtti.

Bu öğrencilerden il ve okul türlerine göre tercih alacaklarını bildiren Tekin, tercihlerin öğrencilerin liseye girdiği yıl SBS ya da TEOG sistemlerinin hangisinden puanı varsa ona uygun yerleştirme yapacaklarını hatırlattı.

Tekin, "Kapatılan askeri okullardaki öğrencilerin il ve ilçelerdeki nakil komisyonlarına 22 Ağustos'a kadar başvuru yapmaları şart. Bu tarihe kadar başvuru yapmayanları, resen yerleştireceğiz puanlarına göre." bilgisini verdi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR