BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,07
GÜNCEL

Sözleşmeli öğretmenlik için 60 puan şartı

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmen alımlarına ilişkin şartları belirledi. Adaylar KPSS puan sıralamasına göre sözlü sınava çağrılacak. Sözlü sınavdan 100 üzerinden 60 puan atama için yetecek. 6 yıl tayin olamayacak.

Sözleşmeli öğretmen alım detayları belli olmaya başladı. KPSS puan sıralamasına göre sözlü sınava çağrılacak olan aday öğretmenlerin 60 puan alması gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre; öğretmenliğe kaynak teşkil eden pedagojik formasyon eğitiminin başarıyla tamamlanmış olması gerekecek. KPSS'de, atanacak alan için belirlenen taban puan ve üzerinde puan alma şartı aranacak. Sözleşmeli öğretmenlik pozisyonlarına şubat döneminde atama yapılacak. Bakanlıkça gerekli görüldüğü hallerde pozisyon imkânları ve ihtiyaç çerçevesinde bu dönem dışında da atama yapılabilecek. 65 yaşını dolduranların sözleşmeleri, hiçbir işleme gerek kalmaksızın sona erecek.

 

MÜLAKATA GİRECEKLER

Komisyon, bakan veya görevlendireceği birim amirince belirlenen kamu görevlilerinden oluşacak. Başarı puanı, her üyenin verdiği puanın aritmetik ortalaması alınarak hesaplanacak. Sözlü sınav konuları ve ağırlıkları, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü yüzde 25, iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti yüzde 25, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yüzde 25, topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yüzde 25 olarak değerlendirilecek.

100 PUAN ÜZERİNDEN 60 PUAN ŞARTI

KPSS sonucunda her alan için oluşan puan sıralamasına göre en yüksek puan alandan başlamak üzere, alanlar için belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday sözlü sınava çağrılacak. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sözlü sınav komisyonunca 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak tercih yapma hakkına sahip olacak.

ALTI YIL TAYİN OLMAYACAK

Sözleşmeli öğretmene, 20 tercih hakkı verilecek. Adaylar başvurularında, tercihleri dışı atamayı kabul edip etmediklerini de belirtecek. Atamaları kendilerine tebliğ edilenler, tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde göreve başlayacak. Sözleşmeli öğretmenlerden 4 yıllık çalışma süresini tamamlayarak adaylık sürecinde başarılı olanlar, talepleri halinde görev yaptıkları okulda öğretmen kadrolarına atanacak. Öğretmen kadrolarına atananlar, aynı yerde en az 2 yıl daha görev yapacak, bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmayacak.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR