BIST 9.095
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,75
ÖĞRETMEN

Sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri MEB sorgulama ekranı

Sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri için bekleyiş an itibariyle son buldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sözleşmeli öğretmen alımında mülakata kalanları açıkladı ve mülakat yerleri belli oldu.

Sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri açıklandı. 2017 öğretmen alımları için yapılacak olan mülakatlar nisan ve mayıs aylarında gerçekleşecek. Adaylar, sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerlerini MEB'e bağlı olan online sistem üzerinden öğrenebilirler. Sınav takvimine göre yerlerin dün açıklanması bekleniyordu ancak bir gün gecikmeli açıklandı.

MEB, sınav merkezlerinin açıklandığını resmi Twitter adresinden duyurdu. Duyuruda; “20 bin sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında ön başvuru yapan adayların sözlü sınav merkezleri açıklandı. Adaylar sınav merkezlerini " " adresinden öğrenilebilecek.” ifadeleri kullanıldı.

20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için ön başvurular bilindiği üzere 15-21 Mart 2017 tarihleri arasında yapılmıştı. Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecek. Peki, atamalar ne zaman olacak? Hangi dalda kaç tane öğretmen alınacak? İşte, tüm detaylar! 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN?

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerlerinin açıklanması ardından atamaların ne zaman yapılacağı gündeme geldi. MEB’in resmi takvimine göre adayların mülakatları  Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak. Mülakat sonuçlarına itirazların değerlendirilmesinin ardından atamaların haziran ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Bakan Yılmaz, atanan öğretmenlerin yaz tatili boyunca oryantasyon eğitimine tabii tutulacaklarını ve eylülde göreve başlayacaklarını açıkladı. 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR