BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.503,93
ÖĞRETMEN

Sözleşmeli öğretmen alımları MEB şartları açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 15 bin sözleşmeli öğretmen alımında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) gerektirmeyen alanlar için ön başvurular 8-11 Ağustos'ta, ÖABT gerektiren alanlar için ön başvurular 5-8 Eylül arasında alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan bilgiye göre sözleşmeli öğretmen atamaları yarın yani 08 Ağustos tarihinde başlıyor. 11 Ağustos tarihine kadar devam edecek olan başvuru şartları neler? Öğretmenler başvuruları nasıl yapacak? İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından son dakika açıklanan bilgiye göre öğretmen atamaları başlıyor. 08- 11 Ağustos tarihinde başvurular başlayacak. KPSS puanı 50 ve üzeri olanlar sözleşmeli öğretmenler için başvuruda bulunacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 27 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan 668 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve 3 Ağustos 2016'da Resmi Gazete'de yayımlanan Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik doğrultusunda, boş öğretmen norm kadrosu bulunan örgün ve yaygın eğitim kuramlarına 15 bin pozisyona sözleşmeli öğretmen istihdam edilmesine ilişkin duyuruya yer verildi.

KADRO DÖRT YIL SONRA

Adaylara, en fazla 20 tercih hakkı verilecek. Adaylar başvurularında, tercihleri dışına atanmayı kabul edip etmediklerini de belirtecekler. Tercihleri dışında atanmayı kabul etmediğini beyan eden adayların tercihlerine yerleştirilemedikleri takdirde atamaları yapılmayacak. Ataması yapılan sözleşmeli öğretmenler ile ilgili il ve ilçe milli eğitim müdürleri arasında sözleşme imzalanacak. Atamaları kendilerine tebliğ edilenler, tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde göreve başlayacak. Sözleşmeli öğretmenlerden 4 yıllık çalışma süresini tamamlayarak adaylık sürecinde başarılı olanlar, talepleri halinde görev yaptıkları okulda öğretmen kadrolarına atanacak. Öğretmen kadrolarına atananlar, aynı yerde en az 2 yıl daha görev yapacak, bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmayacak.

HANGİ ALANLARDA NE KADAR KONTENJAN VAR?

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmenlik başvuru şartlarını, alanlara göre kontenjanlarını açıkladı. Buna göre alınacak 15 bin sözleşmeli öğretmenden en çok kontenjan 4 bin 334 olmak üzere sınıf öğretmenliğine verildi. Sınıf öğretmenliğini 1.555 kontenjan ile İngilizce ikinci ve 1.479 kontenjan ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği üçüncü sırada takip etti.

Alınacak 15 bin sözleşmeli öğretmenden en çok kontenjan 4 bin 334 olmak üzere sınıf öğretmenliğine verildi. Sınıf öğretmenliğini 1.555 kontenjan ile İngilizce ikinci ve 1.479 kontenjan ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği üçüncü sırada takip etti. İlan edilen kadrolar için 2016 KPSS10 ve KPSS121 puan türlerinden 50 ve üzeri taban puana sahip adaylar, sözlü sınav için http://ikgm.meb.gov.tr adresinden başvuru yapabilecek. En yüksek puanlı adaydan başlamak üzere ilan edilen kadronun üç katı kadar aday sözlü sınava alınacak. Sözlü sınavlar Türkiye genelinde oluşturulan 18 sınav merkezinde gerçekleştirilecek. Adaylar sınav merkezi tercihlerine göre sözlü sınava girecek ve ardından başarılı olanlar arasından puan üstünlüğüne göre tercihler alınıp atamalar yapılacak. Sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili sözlü sınava alınacak adaylara ilişkin süreç takvimi, yapılacak iş ve işlemler www.meb.gov.tr internet sitesinden duyurulacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR