BIST 8.894
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,87
ÖĞRETMEN

Sözleşmeli öğretmen alımına Eğitim Bir Sen'den tepki!

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sözleşmeli öğretmen alımında ilk etapta mülakat olmasına ve ayrıca sözleşmeli öğretmenliğe de karşı olduklarını açıkladı.

Sözleşmeli öğretmen sisteminin yeniden gelmesiyle birlikte sendikalardan tepkiler gelmeye devam ediyor. Tepki gösteren sendikalardan biri de Eğitim-Bir-Sen oldu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, basın toplantısıyla 2016 eğitim izleme ve değerlendirme raporunu açıkladı. Yalçın, toplantıda 'sözleşmeli öğretmenlikte mülakat getirilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz' sorusunu cevaplandırdı.

Yalçın: Mülakat ile ilgili görüşümüzü daha önceden kamuoyuna açıklamıştık. Daha önce zaten aday öğretmenlik üzerine bakanlık çalışmış ve öğretmen adayları 1 yıl tecrübe kazanılması için kıdemli öğretmenlerle derslere girmesini sağlamıştı. Yılın sonunda da aday öğretmenler zaten sınava tabi tutuluyor. Şimdi öğretmenlerin en baştan mülakata alınması kararı yanlıştır. İçinde olduğumuz olağanüstü durumlardan dolayı acele verilmiş bir karar olduğunu düşünüyoruz. Kararın yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Zaten sözleşmeli öğretmenlik de daha önce denenmiş ve sonuçları ortada biz sözleşmeli öğretmenliğe karşıyız bu konuyu bakanlık yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde de dile getirdik.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR