BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
İŞÇİ

Sosyologlar hangi kadrolara atama bekliyor?

Sosyoloji mezunları devlete haklı taleplerini dile getirmek için harekete geçerken Başbakanlık'a, ilgili Bakanlıklara bütün yolları deneyerek seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Binlerce sosyoloji mezunu devlete haklı taleplerini dile getirmek için harekete geçerken Başbakanlık'a, ilgili Bakanlıklara ; Bimer, Akim, faks, eposta, twitter gibi bütün yolları deneyerek  seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Kamuajans'tan Zeki Kara'nın haberine göre devlet kadrolarına sınırlı sayıda sosyolog atanırken sosyoloji mezun sayısı her geçen gün artıyor. Mevcut kadro ihdaslarına bir an önce atama yapılmasını bekleyen sosyologlar , yeni kadro ihdasları açmak için projeler de üretip ilgili kurumlara bildiriyorlar. Atanamayan sosyologların hem kadro ihdaslarına atama talep etmesi hem de istihdam için yeni projeler üretmesi  son derece önemlidir.Toplumsal sorunlar ve çözüm yolları konularına hakim olan bu sosyologlar, ülkemizde sosyolog algısının gelişmesini istiyorlar.

Ne yazık ki sosyologların atanması ve istihdamıyla ilgili devlet  yetkililerindenhiçbir açıklama yapılmıyor. Sosyoloji mezunu sayısı şimdilik 15 bin (açık öğretimle birlikte 45 bine çıkacak). Atanamayan sosyologların taleplerini, mağduriyetlerini, projelerini aşağıda kamuoyunun dikkatine sunuyorum. Atanamayan sosyologlar devlet yetkililerinden açıklama beklemektedir.

 

 

SOSYOLOGLARIN ACİLEN ATAMA BEKLEDİĞİ BAKANLIKLAR

Adalet Bakanlığı-760 kadro

Nisan 2012'de Adalet Bakanlığı'na 1130 sosyolog kadrosu ihdas edilmiş. 370 kadroya Aralık 2012'de atama yapılmıştır. Ancak mülakatlı alım yapılmıştır. Yüksek puanlı sosyolog adayları atanamamıştır. Denetimli Serbestlik kapsamında sosyologlar 760 kadroya atama beklemektedir

Sağlık Bakanlığı-330 kadro

Sağlık Bakanlığı 22 Mart'a kadar personel ihtiyaç listesini belirleyecek. Sosyologlar 330 kadroya atama yapılmasını istiyor.

                Gençlik ve Spor Bakanlığı-180 kadro

Aralık 2011'de Gençlik ve Spor Bakanlığı'na 180 sosyolog kadro ihdası yapılmış. Bu kadrolara şimdiye kadar atama yapılmamıştır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı

Sosyal Hizmet Merkezleri Yönetmeliği'nin değişmesinin ardından ve ASDEP çerçevesinde sosyolog alımı yapılacağı konuşuluyor. Ne kadar sosyolog alınacağı belli değil.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Kentsel Dönüşüm kapsamında sosyolog alınacağı müjdesi verilmiş ancak tarih ve sayı konusunda bilgi verilmemiştir.

 SOSYOLOG KADRO İHDASLARI İÇİN PROJELER

    Milli Eğitim Bakanlığı- Okul Sosyoloğu  projesi

MEB Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Danışma Hizmetleri Yönetmeliğinde  Sosyolog unvanı yer almamaktadır. Yani Rehberlik Araştırma Merkezleri'nde Sosyolog bulunmamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'nda “Okul Sosyoloğu” projesiyle, hizmetlerin planlanması için gerekli sosyal, ekonomik ve kültürel bilgileri toplamada, değerlendirmede ve hizmetlerin verilmesinde sosyologların katkısı büyük olacaktır.

İçişleri Bakanlığı- Emniyet Genel Müdürlüğüne Sosyolog Projesi

Bireylerin suça yönelme sebepleri tespit edilerek bunların önlenmesine yönelik önlemler alınarak toplumsal sorunların çözümü için sosyolog istihdamı. Emniyet Genel Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüklerinde Sosyal Çalışma Görevlileri İçerisinde sosyolog yer almamaktadır.

Adalet Bakanlığı- Her Cezaevine Bir Sosyolog Projesi

Suçlunun toplumsal yaşamda karşılaştığı sorunlara çözüm bulma, suçun sosyolojik boyutuyla da ele alınıp incelenmesi toplumsal yaşamda bireylerin suça yönelme sebeplerinin incelenmesi açısından her cezaevine bir sosyolog projesi.

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı- Her İlçeye Bir Sosyolog Projesi

Kırsal alanda yaşanan değişim ve dönüşümün farklı bir gözle analiz edilebilmesi için her ile bir sosyolog atanmıştı. Tarımsal hayatın sosyolojik açıdan değerlendirilmesi ve bu değerlendirmelere göre düzenlemeler ve iyileştirmeler yapılabilmesiiçin  her ilçeye bir sosyolog projesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı- SYDV'ye sosyoloji ve sosyal hizmet mezunlarının atanması

SYDV'ye alınacak Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisinin Sosyoloji ve Sosyal Hizmet mezunlarından atanmasıyla bu alanda daha fazla verim alınacaktır. Bunun için yönetmelik acilen değişmelidir.

 
Yorumlar 40 Yorum
ÇOK OKUNANLAR