BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
GÜNCEL

Şortlu kadına tekmede bakanlık devreye girdi!

İstanbul'da belediye otobüsünde şort giydiği için saldırıya uğrayan hemşire Ayşegül Terzi'yi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya telefonla aradı. Bakan Kaya, "Bakanlık olarak olayın takipçisi olacağız" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Kadına şiddet her ne sebeple olursa olsun kabul edilemez. Bakanlık olarak olayın takipçisi olacağız. Ayşegül Terzi ve diğer şiddet mağduru kadınlarımızın yanındayız" ifadelerini kullandı.

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çekmeköy'de belediye otobüsünde darbedilen hemşire Ayşegül Terzi ile telefonda görüştü.

Terzi'ye geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Kaya, "Kadına şiddet her ne sebeple olursa olsun kabul edilemez. Bakanlık olarak olayın takipçisi olacağız. Ayşegül Terzi ve diğer şiddet mağduru kadınlarımızın yanındayız" değerlendirmesinde bulundu. Kaya, kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için bakanlığın çalışmalarını tavizsiz yürüttüğünü belirtti.

Bakan Kaya'nın, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, Terzi'ye her türlü desteğin sağlanması talimatını verdiği de kaydedildi.

Şort giydiği gerekçesiyle hemşire Ayşegül Terzi'ye saldırın ve savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılan Abdullah Çakıroğlu hakkında verilen ikinci yakalama kararı doğrultusunda yeniden gözaltına alınmıştı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR