BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.496,13
ÖĞRETMEN

Sömestr tatili uzadı mı hangi okullar tatil edildi?

İkinci döneminin 8 Şubat Pazartesi yani bugün başlamasıyla birlikte bazı okullar tatil edildi. Hava durumu nedeniyle tatil edilen okullar hangileri? İşte detaylar...

Hava durumunun olumsuz etkisi nedeniyle resmi takvime göre 8 Şubat Pazartesi günü açılan okullar 11 ilde başlayamacak. İşte okulların tatil olduğu iller...

Ağrı, Bayburt, Kars'ın tamamında, Ordu, Muş, Sivas, Ardahan, Tunceli, Gümüşhane, Hakkari ve Erzincan'ın bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle okullarda eğitimin bir gün geç başlaması kararı alındı.

İşte eğitime bir gün ara verilen iller;

BAYBURT

Bayburt'ta yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde çok sayıda köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Valilikten yapılan açıklamaya göre, yarıyıl tatilinin ardından bugün başlaması gereken eğitime kar yağışı nedeniyle 1 gün ara verildi. İl genelindeki kurumlarda görev yapan engelli ve hamile personel de 1 gün izinli sayılacak.

ERZİNCAN

Erzincan'ın Çayırlı, Otlukbeli ve Tercan ilçesinde tüm okullarda eğitime bugün ara verilecek. Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada,Refahiye ilçesinde ise taşımalı sistem kapsamındaki öğrenciler için aynı gün eğitime ara verildiği ifade edildi.

AĞRI

İl genelinde yarıyıl tatilinin ardından bugün açılması beklenen okullarda eğitime 9 Şubat Salı günü başlanacak. Ağrı genelinde, yoğun kar yağışı dolayısıyla eğitim öğretimde ikinci yarıyıl 1 gün gecikmeli başlayacak.

KARS

Kars genelinde, yoğun kar yağışı dolayısıyla sömestir tatili sömestir tatilinin ardından eğitim öğretime 1 gün gecikmeli başlanacak. Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Kars merkez ve ilçelerinde 8 Şubat Pazartesi günü tüm okulların tatil edildiği ve eğitim öğretimin 9 Şubat Salı günü başlanacağı bildirildi.

MUŞ

Muş'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı okullarda eğitime bir gün ara verildi. Yarı yıl tatilinin ardından 8 Şubat günü yoğun kar nedeniyle belirtilen okullarda eğitime bir gün ara verildiğini aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, "Muş il merkezi ve ilçe merkezlerinde eğitime devam edilecek. Sadece il geneli yolu kapalı köy ve beldelerle taşımalı eğitime bir gün ara verilmiştir" dedi.

SİVAS

Sivas'ın Altınyayla ve Gölova ilçelerinde sömestir tatilinin ardından eğitim, kar yağışı nedeniyle bir gün gecikmeli başlayacak. Gölova Kaymakamlığından yapılan açıklamada, etkili kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime 8 Şubat Pazartesi ara verildiği belirtildi. Öte yandan, Kangal ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime bugün ara verildiği kaydedildi.

ARDAHAN VE TUNCELİ'DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Ardahan'ın Göle ve Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yoğun kar yağışı dolayısıyla yarıyıl tatilinin ardından eğitim öğretime bir gün gecikmeli başlanacak.

ORDU

Ordu'nun Mesudiye ilçesindeki tüm okullarda eğitim, kar yağışı nedeniyle bir gün gecikmeli başlayacak.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesindeki tüm okullarda eğitim, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bir gün gecikmeli başlayacak.Valilikten yapılan açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucunda, ilçede devam eden yoğun kar yağışı, aşırı soğuklara bağlı buzlanma sebebiyle herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek amacıyla Kelkit'te bugün eğitime başlanamayacağı belirtildi.

HAKKARİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süre ile tatil edildi. Çukurca'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilce kaymakamlığı olumsuz hava şartları nedeniyle okulların bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR