BIST 9.735
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.433,37
GÜNCEL

Şişli Belediyesi'nde usulsüzlük

Şişli Belediyesi'nin 2008 - 2013 yılları arasındaki harcamaları mercek altına alan Sayıştay, kamu kaynaklarının nasıl harcandığını gözler önüne serdi.

MEMURLAR- Sayıştay, Mustafa Sarıgül'ün Şişli Belediye Başkanlığı yaptığı 2008 - 2013 yılları arasındaki harcamaları inceleme altına alarak usulsüzlükleri, keyfi harcamaları kalem kalem çıkardı.

Kamu kaynaklarının nasıl çarçur edildiğini hazırlanan raporla gözler önüne serdi. Sırf oy uğruna memleket derneklerine milyonlarca lira harcandığı tespit edildi. Yaşlıları ve muhtaç kişileri 5 yıldızlı otele götürmek yerine belediye personelini ve ailelerini götürmüşler. Şişli'deki bazı özel okulların belediye kaynaklarıyla Anıtkabir ve Selanik'e götürüldükleri tespit edildi. Sayıştay deneticileri kamu kaynaklarınca harcanan usulsüz ödemelerin tazmin edilmesi hükmüne karar verdi.

İŞTE O HARCAMALAR

İşte kalem kalem kamu kaynaklarının nasıl çarçur edildiğinin belgesi:

- Belediye memur personeli, encümen ve ihale komisyonu üyeleri ile KENT-YOL işçi personeli ile diğer bir kısım personeli, Muhtaç Kimselere Yardım Sandığı'ndan 1 milyon 728 bin lira nakdi ödeme yapılmış.

- Sandıktan yönetmelik hükümlerine aykırı olarak mahalle muhtarlarına, özel okulda okuyan ve fakirlik belgesi bulunmayan öğrencilere, gelir durumu iyi olan kişilere, eksik belge ile kim olduğu belli olmayan kişilere, belediye özel kalem personele, memurların kreş parası için bir ya da birkaç personele yardım yapılması nedeniyle toplam 1 milyon 130 bin lira verilmiş.

- Şişli ilçesinde yaşayan vatandaşların Başkanlık Makamından talepleri sonucunda çeşitli illerin tarihi turistik yerlerini ziyaret ya da bu illerde düzenlenen şenliklere katılmak amacıyla otobüs kiralanarak bedelinin bütçeden ödenmesi nedeniyle 2 milyon 104 bin lira harcanmış.

- Başkanlık Makamı, Başkan Yardımcıları, Müdürler ve Meclis üyelerinin 17-20 Ocak tarihleri arasında 3 gece 5 yıldızlı otelde Kıbrıs seyahati giderleri için 145 bin lira harcanmış.

- Şişli ilçesi içinde yaşayan emekli vatandaşların çeşitli illerin tarihi turistik yerlerini gezdirerek konaklamalı lüks otel tatil bedellerinin bütçeden ödenmesi nedeniyle 394 bin 828 lira harcanmış.

- Encümen kararı ile Şişli Belediyesi ile ilgisi olmayan Bayburt-Gökçedere Belediyesi ile Balıkesir-Ören Belediyesine nakdi yardım yapılması nedeniyle 17.500, 00 YTL.ye tazmin hükmü verilmiştir.

- Bingöl ilinde yapılmış olan camiinin açılışına Bingöllüler Derneği üyeleri ile birlikte katılım için 5 gün beklemeli araç kiralama gideri bedelinin bütçeden ödenmiş olması nedeniyle 14.991,00 YTL.ye tazmin hükmü verilmiştir.

- Çeşitli dernek üyeleri ile özel okul öğretmen ve öğrencilerinin İstanbul ili dışına yaptıkları ziyaretler ile Erzincan ilinde belediyenin yardım dağıtması amacıyla araç kiralanması ve bedelinin bütçeden karşılanması nedeniyle 145.464,00 YTL.ye tazmin hükmü verilmiştir.

BELEDİYEDEN TAZMİN EDİLSİN

Sayıştay deneticilerinin kalem kalem çıkarıp raporladığı bu harcamaların Şişli Belediyesi'nden tazmin edilmesi hükmüne karar verdi.

3 milyon 250 bin lira harcanmış

2008 mali yılında, kullanılan 3 milyon 250 bin lira tutarındaki ödeneğin, 1 milyon 473 bin lirasının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı, ILO sözleşmeleri ve Şişli Belediye Meclisi'nin temenni kararı çerçevesinde ve memur sendikaları ile varılan mutabakata karşılık olarak, Belediye memurlarına ödendiğini, geriye kalan 1 milyon 777 bin lira tutarındaki harcamanın ise bütünü ile ilçede yaşayan yoksul yurttaşlara yönelik kullanıldığını ve bu tutarın 661 bin lirasının erzak kolileri şeklinde ve ayni olarak verildiğini; geriye kalan 1 milyon 116 bin lira ise nakdi yardım olarak dağıtıldığı tespit edildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR