BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
MEMUR

Şırnak'ta memurların canını alan bombanın nedeni...

ŞIRNAK'ta memurların arabasına neden bomba konuldu... İşte 2 memurun canına mal olan 'bomba'nın gerçek sebebi...

ŞIRNAK Uludere'de dün çalıştıkları kamu kurumlarına gitmek üzere bindikleri araca teröristler tarafından yerleştirilen bomba sonucunda şehit olan Ahmet Arttı ve Diyar Oslu toprağa verilirken, arabaya bomba konulmasının sebebi de ortaya çıktı.

Dün Şırnak Uludere’de yaşanan olayda, Tapu Kadastro Müdürlüğü’nde çalışan Ahmet Arttı, Uludere Devlet Hastanesi’nde memur olarak çalışan Diyar Oslu ve Abdulkerim Oslu, işe gitmek üzere bindikleri otomobilde patlama meydana gelmişti.

Patlamada, Ahmet Arttı ve Diyar Oslu olay yerinde yaşamını yitirirken, Abdulkerim Oslu hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerinde güvenlik güçlerinin yaptığı inceleme sonucu PKK’lıların otomobile daha önce yerleştirdiği patlayıcıyı infilak ettirdiği ortaya çıktı.

ŞEHİT KARDEŞİ VE ŞEHİT OĞLU

Ahmet Arttı’nın, 1998 yılında PKK’nın yola tuzakladığı mayının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan geçici köy korucusu Seyfettin Arttı’nın kardeşi olduğu ve şehit yakını olduğu için, Diyar Oslu’nun da 1990 yılında mayına basması sonucu şehit olan köy korucusu Mustafa Oslu’nun kardeşi olduğu için, Abdulkerim Oslu’nun da, 1991’de PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan ve kendisiyle aynı adı taşıyan köy korucusu Abdulkerim Oslu’nun oğlu olduğu için, şehit yakınlarına tanınan hakla memur oldukları öğrenildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR