BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.426,50
MEMUR

Sınav görevlisi harcırah mı alacak?

8. sınıf merkezi sınavlarında görev alan öğretmenlere harcırah/yolluk verilmeli mi?

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 28-29 Kasım tarihlerinde ülke genelinde ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik merkezi sistem sınavları yapılmaktadır. Merkezi sistem sınavlarında de görev almak üzere milli eğitim müdürlüklerince öğretmen görevlendirmeleri yapılmıştır.

Memurlar.net'in haberine göre, 6245 Sayılı Harcırah Kanunu'nun "Muvakkat vazife harcırahı (Yol masrafı ve yevmiye)" başlıklı 14. maddesinde "Aşağıda gösterilen memur ve hizmetlilere muvakkat vazife harcırahı olarak yol masrafı ile yevmiye verilir ve hamal (Cins ve adedi beyannamede gösterilmek suretiyle) bagaj ve ikametgah veya vazife mahalli ile istasyon, iskele veya durak arasındaki nakil vasıtası masrafları da ayrıca tediye olunur.

1. Birinci maddede yazılı kurumlara ait bir vazifenin ifası maksadiyle muvekkaten yurt içinde veya dışında başka bir yere gönderilenlere;" hükmü uyarınca memuriyet mahalli dışında görevlendirilenlere geçici görev yolluğu ödeneceği ifade edilmiştir.

Bu nedenle, yukarıdaki mevzuat hükümleri uyarınca, merkezi sistem sınavlarında göevli oldugu okul dışında belediye sınırları dışında bir başka okulda sınav görevi verilen öğretmenlere bu görevlendirmeye ilişkin geçici görev yolluğu ödenemsi gerekmektdir.

Bu durumdaki öğretmenlerin bir dilekçe ile görevli oldukları okula başvurmaları gerekmektedir.

Saygılarımla

Cihat KARAKUŞ

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR