BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.435,14
GÜNCEL

Simite zam yapıldı mı ?

Günlük hayatın vazgeçilmez besin kaynaklarından biri olan simite zam konusu son günlerde çok tartışılıyor. Peki simite zam yapıldı mı? İşte detaylar...

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB), "simite zam yapıldığı" yönündeki haberlerle ilgili açıklama yaptı. İSTESOB, 2013 yılından beri tarifelerde değişiklik yapılmadığını ve kesinlik zam olmadığını vurguladı.

Birliğin 2013'ün Ekim ayında yayımladığı ve bugün de geçerli olan tarife değişmedi. Tarifeye göre, 100 gram simitin tavan fiyatının 1,40 lira olduğu, simitin o tarihten bu yana 1 lira ile 1,25 lira seviyelerinde satıldığı belirtildi.

SİMİTE KESİNLİKLE ZAM YOK!

Son dönemlerde kamuoyunda büyük yankı uyandıran ve ekmek gibi temel ihtiyaçlardan biri olan simite zam yapılmadı. Konuyla ilgili olarak İSTESOB, "simite kesinlikle zam yok" dedi

"TAVAN FİYAT UYGULAMASIYLA ÜST LİMİTİ BELİRLİYORUZ"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz da tarifelerin esnaf odalarından gelen talep ve girdi maliyetleri göz önüne alınarak hesaplandığına işaret etti. Yeni bir zammın söz konusu olmadığını belirten Yılmaz, "Tavan fiyat uygulaması ile üst limiti belirliyoruz. İsteyen 1,40 liranın altında da satabiliyor. Tavan uygulaması ile hem vatandaşı koruyoruz hem tarifede esneklik sağlayarak esnafa serbest rekabet imkanı sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

zam
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR