BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
SAĞLIK

SGK'dan özel hastane vurgununa avuç içi engeli!

SGK sağlık sektöründeki vurgunları engellemek için harekete geçti. SGK avuç için damar tanıma sistemi sayesinde 600 milyon liralık bir tasarruf öngörüyor.

Böylece yılda 600 milyon lira tasarruf edilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu, avuç içi damar tanıma sistemi sayesinde yıllık 600 milyon liralık sağlık vurgununun önüne geçileceğini hesapladı. Sistem sayesinde tedaviyle birlikte başkalarının yerine ilaç alımı da önlenecek. SGK başta özel hastaneler olmak üzere sağlık alanında yaşanan vurgun ve usulsüzlüklerin önüne geçmek amacıyla başlattığı avuç içi damar tanıma sistemi sayesinde sağlık harcamalarından en az 600 milyon liralık tasarruf bekliyor.

BATMAN'DA 5 YILDIZLI HASTANE

Avuç içi damar sistemiyle ilgili konuşan üst düzey bir SGK yetkilisi, başta Doğu ve Güneydoğu illeri olmak üzere bazı özel hastanelerde yaşanan sağlık vurgununu çarpıcı Batman örneğiyle açıkladı. Batman gibi küçük bir ilde 5 yıldızlı otel ayarında 7 tane özel hastane olduğunu görünce çok şaşırdığını ifade eden yetkili, "Batman'a yaptığımız bir ziyaret sırasında durumu öğrendik. Zaten gazetelerde Güneydoğu'daki bazı hastanelerde başka kişilerin kimlik bilgileriyle PKK'lıların tedavi edildiği, elde edilen paraların da PKK'ya aktarıldığı haberleri vardı. Araştırdık, önemli bilgilere ulaştık. Bu suiistimalleri önlemek için sistem arayışına gittik" dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR