BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
SAĞLIK

SGK'dan gençlere yeni düzenleme!

Mezun olduktan sonra iş bulma telaşına giren gençler için sağlık sigortasından yararlanmak da büyük problem teşkil ediyor. 10 Şubat tarihinde yayımlanan Resmi Gazete'deki karara göre işsiz kalan gençlerin sağlık sigortası 2 yıl daha uzatıldı.

Çanakkale Sosyal Güvenlik İl Müdürü Basri Tümsek, lise mezunlarında 20, yükseköğrenim mezunlarında 25 yaşını geçmemek üzere, okullardan mezun olanların 2 yıl daha genel sağlık sigortalısı sayılacağını ve sağlık hizmetlerinden faydalanabileceklerini belirtti.

SGK Müdürü Tümsek, 10 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 6663 sayılı Kanunun 26 ve 27. maddelerine göre, 5510 sayılı kanunun 67. Maddesinin 4. Fıkrasının değiştiğini hatırlattı.

2 YIL SÜREYLE SAĞLIK HİZMETİNDEN YARARLANILACAK

İl müdürü Tümsek, “Getirilen yeni düzenlemeyle Kanunun yürürlük tarihinden sonra lise ve dengi öğrenimden mezun olanlar 20 yaşını, yüksek öğrenimden mezun olanlar 25 yaşını geçmemek kaydıyla mezuniyet tarihini takip eden günden itibaren iki yıl süreyle sağlık hizmetinden faydalanacaklardır. Kanunun yürürlük tarihinden önce mezun olanlar henüz iki yıllık süreyi doldurmayanlar mezuniyet tarihini takip eden günden itibaren iki yıllık sürenin tespiti yapılacaktır. Bu kapsamda olanlar, 10/02/2016 tarihi sonrasında 2 yıllık süreden kalan süre kadar sağlık hizmetinden faydalandırılacaktır” dedi. İl Müdürü Basri Tümsek bu konuda ayrıntılı bilgi almak için İl Müdürlüğüne ve Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerine başvuruda bulunulabileceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR