BIST 8.905
DOLAR 32,34
EURO 35,15
ALTIN 2.237,75
İŞÇİ

SGK'dan erken emeklilik açıklaması!

SGK yaptığı açıklamada emeklilikte yaşa takılanlara erken emeklilik formülü bulunduğu yönündeki haberleri değerlendirdi, haberin doğru olup olmadığı duyurdu...

SGK’dan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında emeklilik ile ilgili olarak yaşı bekleyenlere erken emeklilik hakkı sağlayacak bir çalışmanın olduğu yönünde haberler yer aldığına dikkat çekildi.

FARUK ÇELİK'TEN ERKEN EMEKLİLİK AÇIKLAMASI

KURUMUMUZCA ALINMIŞ BÖYLE KARAR YOKTUR!

SGK açıklamasında erken emeklilik iddiaları yalanlanırken " haberlere konu hususlarla ilgili olarak Kurumumuzca alınmış ve diğer Bakanlıklara iletilmiş herhangi bir karar bulunmamaktadır.” denildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun toplumun tüm kesimlerinin olduğu gibi emekli vatandaşların sorunlarıyla da yakından ilgilendiğine dikkat çekilerek şöyle denildi:

İŞTE SGK'NIN ERKEN EMEKLİLİK AÇIKLAMASI

“Mevcut mevzuat ve uygulamalarımız ya da geçmişte düzenlenmiş mevzuatlar gereği yapılan uygulamalarla ilgili olarak Kurumumuza çeşitli talepler iletilmektedir. Bu talepler doğrultusunda, vatandaşlarımızın memnuniyetlerinin yanı sıra gelecek nesillerimizin de sosyal güvencelerini teminat altına alacak mali sürdürülebilirlik analiz çalışmalarında bulunmaktayız.Geçmiş yıllardaki erken yaşta emeklilik ve diğer borçlanma uygulamalarının, sosyal güvenlik sisteminin gelir gider dengesini bozduğu ve finansman açığını arttırdığı gerçeğinden hareketle mali sürdürülebilirlik yaptığımız çalışmalara esas teşkil etmektedir.Basın yayın organlarında yer alan haberlere konu hususlarla ilgili olarak Kurumumuzca alınmış ve diğer Bakanlıklara iletilmiş herhangi bir karar bulunmamaktadır.”

FARUK ÇELİK'TEN ERKEN EMEKLİLİK AÇIKLAMASI

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR