BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.297,55
MEMUR

SGK görevde yükselme sınavı açacak!

Türk Büro-Sen heyetinin ziyaretinde önemli açıklamalar yapan SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, kurumun görevde yükselme sınavı açacağını duyurdu...

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, SGK Başkanı Sayın Yadigar Gökalp İlhan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

BENİM REFERANSIM DAHA ÖNCE BULUNDUĞUM GÖREVLERDE Kİ MEMURUMDUR

Fahrettin Yokuş, SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan'a hayırlı olsun dileklerini ileterek, "yeni görevinizi başarıyla gerçekleştireceğinizden kuşkumuz yok. Daha önce bulunmuş olduğunuz görevlerde elde ettiğiniz başarı ve personelinizin iyi dilekleri bizleri umutlandırmış. Aynı başarıyı SGK'da da gösterceğinizi ve adalet duygunuzu terk etmeyeceğinizi bilmemiz sendikamızı cesaretlendirmiştir" dedi.

SGK Başkanı Sayın Yadigar Gökalp İlhan, "İyi dilekleriniz ve temennileriniz için teşekkür ederim. Benim referansım her zaman personelim olmuştur. Bundan sonra da öyle olmaya devam edecektir. Personel arasında ayrımcılık ve eşitsizliğe asla müsaade etmeyeceğim. Umarım bundan sonra daha sık bir araya gelerek sorunların çözümü noktasında ortak çalışmalar yaparız" dedi.

ÇALIŞANIN MOTİVASYONU BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

SGK çalışanlarının sorunlarına değinen Fahrettin Yokuş, "Sosyal Güvenlik Kurumu, toplumumuzu ayakta tutan, yoksulluğa karşı koruyan, hastalık sakatlık, işsizlik, ölüm ve yaşlık gibi durumlar için vatandaşlarımıza güvence teşkil eden önemli bir kurumdur. Bu denli önemli bir görevi yapan kurumda çalışanlar unutulmamalı, personelin moral ve motivasyonu en üst seviyede tutulmalıdır. SGK çalışanı 75 milyon vatandaşımıza hizmet vermektedir. İş yükü oldukça ağır olan kurumda birde çalışanların fazla mesai ücretlerinin kesilmesi, havuz paraları gibi teşvik pirimlerinin kaldırılması, kurum içinde statü ve ücret farklılıklarının bulunması, bazı ilçelerde personelin yemek sorunu yaşaması, personelin ulaşım ödeneği yada servisinin olmaması, boş olan VHKİ kadrolarına atamaların yapılmaması, vekaleten görevlendirmelerde ödenecek ücret konusunda düzenleme yapılması, kurumda Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavının en kısa sürede açılması konularında çalışmalar yapılması personelin motivasyonunu artıracaktır" dedi.

SGK ÇALIŞANI MUTLU OLSUN

SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ise, "SGK olarak her zaman tüm personelimiz arasında adil olmaya çalışıyoruz. Onların işindeki sıkıntısı demek, bizim vatandaşa verdiğimiz hizmetin aksaması demektir. Bu yüzden personel arasında asla ayrımcılık yapmayacağız. Kesilen fazla çalışma ücretlerinin tüm personele tekrar ödenmesi için çaba harcıyoruz. Ama bu konuda Maliye Bakanlığı'nda takılıyoruz."

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI AÇACAĞIZ

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı açmak istiyoruz. Hizmet yılıyla alakalı olarak yönetmelikte bir değişiklik yapılması söz konusu. Sınav açmak için bu düzenlemeyi bekliyoruz. Çalışanı teşvik ödemeleri için yapılabilecek ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Bizde personelimizin mutlu olmasını istiyoruz. Vekaleten görevlendirme ödemeleri içinde yaklaşık 15 maddelik bir çalışmamız vardı. Fakat kurum içinde daha önce çözülmesi gereken, acil olan konulara eğilmek durumunda kaldığımız için bu çalışmayı biraz ertelemek durumundayız. Yine bahsettiğiniz üzere, ilçelerde personelin yemek sorunu ve tüm personelin ulaşım sorununun çözülmesi için gereken ne ise yapacağız. Çalışanlar için olumlu gelişmeler olacak " dedi.

SINAVSIZ ATANAN MÜDÜRLÜK KADROLARINA EN KISA ZAMANDA SINAV AÇARAK ATAMALARI YENİDEN YAPACAĞIZ

Fahrettin Yokuş, "Bilindiği üzere, Atama Yükselme Yönetmeliği değiştirilerek Merkez Müdürlüğü kadrolarına sınavsız atamaların yolu açılmıştı. 270'i aşkın kişi de bu yolla atanmıştı. Sendikamızın açtığı dava neticesinde Danıştay 5. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu nedenle en kısa zamanda karar uygulanmalı ve boşalan kadrolar için sınav açılarak, kadrolar hakedenlere verilmelidir" dedi.

Tüm çalışanlar arasında adaletli olunması gerektiğine inandığını belirten İlhan, "en kısa zamanda mahkeme kararını uygulamaya koyacağız. Az öncede söyledğim gibi Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı açarak bu kadroları kim hak ediyorsa onlara vereceğiz" dedi.

BEYAZ SAYFA İSTEMİYORUZ

SGK Yüksek Danışma Kurulu Toplantısı'ndan da bahseden Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, "Biz beyaz sayfa istemiyoruz Sayın İlhan. Dışarıdan SGK'nın Sendika'lara farklı baktığına dair bir algı oluşmuş. Bir sendika sanki SGK'ya hakim olmuş, ne isterlerse yapılıyormuş gibi bir tablo görünüyor. Bu algıyı yıkmanız bizim için yeterli olacaktır. Biz sizin adalet anlayışınıza ve herkese eşit mesafede duracağınıza inanıyoruz" dedi.
SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ise, " bizim kurum olarak böyle bir bakış açısına sahip olmamız mümkün değil. Maalesef böyle bir algı oluşmuş olabilir, ancak bizim duruşumuz adaletten yana olacaktır. Sendikalar arası ayrımcılık yapmamız söz konusu dahi olamaz. Sonuçta bu algı kurumumuzun tarafsız duruşuna da zarar vermektedir. Bu algıyı kırmak için gereken ne varsa yapacağız. Sendikanızla iş birliği içinde olmayı ve birlikte çalışmayı da çok istiyorum. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" dedi.

İİBF'LİLER İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

İİBF'lilerin kadro mücadelesine de değinen Yokuş, "İİBF mezunlarının sayısı 350 bine ulaştı biliyorsunuz. Bu çocuklar çok uzun zamandır kadro mücadelesi veriyor. Fakat son sınav da İİBF için açılan kadro sayısı 722. Bu konuda SGK'nın da bir çalışma yapması gerekmektedir" dedi.

SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan da, " bu aslında YÖK'ün ciddi bir sorunu. Üniversitelere plansız bir şekilde öğrenci alınıyor. Bizde Devlet Personel Başkanlığı ile görüşelim. SGK olarak yapileceğimiz ne varsa yerine getirelim. Onlar bizim evlatlarımızdır" dedi.

SGK Başkanı Sayın Yadigar Gökalp İlhan ile sıcak ve samimi bir havada geçen görüşmemiz için kendilerine teşkkür eder, yeni görevlerinde muvaffak olmalarını temenni ederiz.

 
 
 
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR