BIST 9.095
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,90
MEMUR

Şef memur maaşı o kurumda tekniker maaşından fazla

Hangi kurumlarda şef maaşı tekniker maaşından daha fazla? İşte yanıtı...

Şef kadrosunda olanların aylık net maaşı kamu kurum ve kuruluşlarında genellikle tekniker kadrosunda olanlara göre daha az... Ancak bazı kurumlarda şef maaşı tekniker maaşından daha fazla. 

İşte şef maaşının tekniker maaşından daha fazla olduğu kurumlar:

-Aylık maaş ödemelerinde Özel Hizmet Tazminatından yararlanan Devlet memurlarından (GİH) Şef ve (TH) Tekniker unvanlı kadrolarda görev yapanlar

-Devlet memurlarına Adalet Hizmetleri Tazminatı ödenen kurumlar

ŞEF VE TEKNİKER MAAŞLARI
Şef ile Tekniker Devlet memurları arasındaki maaş farkı, kurumlara göre değişir. 

memurunyeri'nin ilgili haberinde yer verdiği saptamalarına göre, 

-Özel Hizmet Tazminatı ödenene kurumlarda, Tekniker kadrosunda olanlar Şef kadrosunda olanlara göre aylık net 267 TL fazla maaş alırken;

-Adalet Hizmetleri Tazminatı ödenen kurumlarda Şef kadrosunda olanlar Tekniker kadrosunda olanlara göre aylık net 93 TL daha fazla maaş alabilmektedir.

MEMURLARIN TAZMİNATLARI DA ÇALIŞTIKLARI KURUMA GÖRE DEĞİŞİYOR
Devlet memurları aynı unvanda, aynı derece/kademede ve hizmet süresinde olsalar dahi, tazminat ödemeleri kurumlara göre farklı belirlenir dolayısıyla memurlar farklı ücret alır.

Benzer bir durum, memurlara Özel Hizmet Tazminatı yerine bazı kurumlarda ödenen Adalet Hizmetleri Tazminatı oranlarına ilişkin belirlemeden ortaya çıkmaktadır.  Örneğin; Yüksek Mahkemeler, Yüksek Seçim Kurulu, Sayıştay, İl ve İlçe Seçim Kurulları ile adli, idari ve askeri yargıda (ceza infaz kurumları ve icra müdürlükleri personeli dahil) fiilen görev yapan memurlara Adalet Hizmetleri Tazminatı ödenirken, bu tazminatın unvan ve dereceler itibariyle oranlarının belirlenmesinden kaynaklı olarak, emsal personelin maaş miktarı farklı olmaktadır.

memurunyeri

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR