BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,84
MEMUR

Seçimlerde görevli memur ne kadar alacak?

Yüksek Seçim Kurulu sandık kurulu görevlilerine ödenecek gündelik sayısı ile ilgili kararını açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Yargı gözetimi altında yapılan kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sendikalar, birlik ve benzeri kuruluşlar ile siyasi partilerin organ seçimlerinde ilçe seçim kurulu personeline ve sandık kurulu görevlilerine ödenecek gündelik sayısı ile ilgili kararını açıkladı.

Siyasi parti organ seçimlerinde ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sendikalar, birlik ve benzeri kuruluşların organ seçimlerinde, ilgili kanunlarında özel olarak düzenlenen; bir sandıkta oy kullanacak seçmen sayıları esas alınarak, sandık ya da sandıklar teşekkül ettirildiğinde ödemeler şöyle olacak: "5362 sayılı Kanun'un 49. maddesinin sekizinci fıkrası gereği bir sandıkta oy kullanacak seçmen sayısı: 1000 kişi; 3568 sayılı Kanunun 40. maddesi gereği bir sandıkta oy kullanacak seçmen sayısı: 400 kişi olacak şekilde) ilçe seçim kurulu başkanına mesai saati içinde veya hafta sonu çalışmalarında; 1-3 sandık için 4 gündelik, 4-6 sandık için 6 gündelik, 7-9 sandık için 8 gündelik, 10-12 sandık için 10 gündelik, 13-15 sandık için 12 gündelik, 16-30 sandık için 14 gündelik, sandık sayısının 30'u geçmesi halinde ise 16 gündelik ödenir."

Seçmen Kütük Büro personeline, mesai saati içinde yapılan siyasi parti kongre ve meslek kuruluşları ile sendika ve birlik organ seçimleri çalısmalarında gündelik ödenmeyecek. Çalışmanın mesai saatini aşması halinde 1 gündelik ödenecek.

Siyasi parti organ seçimlerinde, büro personelinin, resmî tatil günlerinde değişimli olarak görev yapmaları esas olmakla birlikte, görev alan büro personeline sadece resmî tatil günlerinde yapacakları çalışmalardan dolayı gündelik ödenecek. Hafta sonu yapılan siyasi parti kongre veya meslek kuruluşu organ seçimleri için büro personeline çalışılan gün için 1 gündelik ödenecek. Çalışmanın sekiz saati aşması halinde ilave 1 gündelik daha verilecek.

Aynı hafta sonu Cumartesi ve Pazar yapılan iki veya daha fazla siyasi parti kongre veya meslek kuruluşu, sendika ya da birlik organ seçimi için büro personeline Cumartesi 1, Pazar 1'er gündelik ödenecek. Ancak, a ve b bentlerinde belirtilen çalışmaların gece saat 24.00'ten sonraya kalması durumunda ise ilçe seçim kurulu başkanının takdirinde olmak üzere, sandık kurulu başkan ve üyelerine ilave 1 gündelik ödenebilecek.

Siyasi parti kongreleri ile meslek kuruluşları, sendikalar, birlik ve benzeri kuruluşların organ seçimlerinde çoğunluk sağlanamayıp kongrenin, meslek kuruluşunun, sendikanın ya da birlik organ seçiminin bir başka tarihe ertelenmesi halinde; ilçe seçim kurulu başkanına, büro personeline, sandık kurulu başkanı ve üyelerine ertelemeden dolayı, seçmen sayısı 2000'e kadar olan seçimlerde 1'er gündelik seçmen sayısı 2000'den fazla olan seçimlerde ise 2'şer gündelik ödenecet. Hafta içi aynı gün mesai saati içinde yapılan ertelemeler ile aynı hafta sonuna yapılan ertelemeler için büro personeline gündelik ödenmeyecek.

Cumhurbaşkanı, milletvekili, mahalli idareler, muhtarlık ve ihtiyar meclisi - heyeti üyeligi seçimi ile halkoylaması seçim takvimi içerisinde yer alan meslek kuruluşları, sendikalar ile birlik ve benzeri kuruluşların organ seçimleri ve siyasi parti kongre seçimlerinde seçmen kütük bürosu personeline ayrıca ücret ödenmeyecek. Meslek kuruluşları, sendikalar, birlik ve benzeri kuruluşlar ile siyasi parti organ seçimlerinde, her türlü kayıt ve defter üzerinde inceleme görevi yapan seçmen kütük bürosu personeline ise niteliği ve çalışma şartına göre sadece hafta sonuna isabet eden günler esas alınarak ücret ödenecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR