BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
MEMUR

SBS sonuçları 2014- 2014 lise taban puanları- 2014 SBS sonuçları

SBS sonuçları 2014- 2014 lise taban puanları- 2014 SBS sonuçları. TEOG'da 4 soru iptal edildi, TEOG puanları yeniden hesaplandı. İşte 2014 SBS sonuçları TC ile sorgula. 2014 lise taban puanları açıklandı mı? SBS 2014 sonuçları.

MEMURLAR - SBS sonuçları 2014- 2014 lise taban puanları- 2014 SBS sonuçları. TEOG'da 4 soru iptal edildi, TEOG puanları yeniden hesaplandı. İşte 2014 SBS sonuçları TC ile sorgula. 2014 lise taban puanları açıklandı mı? SBS 2014 sonuçları.

1 milyon 200 bini aşkın ortaokul 8’inci sınıf öğrencisinin birinci dönem katıldığı TEOG sınavlarının puanları tekrar hesaplandı. TEOG'da 4 sorunun iptal edilmesiyle sonuçlar yeniden hesaplandı, işye yeni sonuçlar...

28-29 Kasım'da yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda itiraz edilen 4 soru iptal edildi. Ankara 13'ncü İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararının ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın üst mahkemeye itirazı da reddedildi. Bütün öğrencilerin puanları yeniden hesaplandı.



BASIN AÇIKLAMASI

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması çerçevesinde, 8'inci sınıf öğrencilerinin 28-29 Kasım 2013 tarihlerinde katıldıkları birinci dönem ortak sınavlarından Fen ve Teknoloji Testi A kitapçığının 9'uncu (B kitapçığında 6'ncı), İngilizce Testi A kitapçığının 4'üncü ve 6'ncı (B kitapçığında 5'inci ve 7'nci), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi A kitapçığının 7'inci (B kitapçığında 1'inci) sorularının hatalı olduğu gerekçesiyle Ankara 13. İdare Mahkemesi'nde yürütmeyi durdurma istemli olarak iptal davası açılmıştır.

TEOG İLE İLGİLİ HABERLER BURADA

Mahkeme, Haziran ayı içerisinde davalarla ilgili olarak yürütmeyi durdurma kararı vermiş, Bakanlığımız, karar aleyhine Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz başvurusunda bulunmuş, bugün itibariyle de yürütmeyi durdurma kararına yönelik bu itirazımızın reddedildiği bilgisine ulaşılmıştır.

Bakanlığımız, yürütmeyi durdurma kararına yönelik itirazın reddi üzerine, öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamalarını önlemek ve yargı kararlarının uygulanabilirliğini sağlamak amacıyla yargılamanın devamındaki haklarından feragat ettiğine ilişkin başvurusunu da ilgili mahkemeye ulaştırmıştır.

Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararında söz konusu 4 sorunun değerlendirme dışı tutularak sınav puanı hesaplanmasında sınav kılavuzunun 11'inci maddesinin (i) bendindeki "Soru iptali olması durumunda değerlendirme geçerli soru sayısı dikkate alınarak yapılacaktır" hükmü esas alınarak değerlendirme yapılması gerektiğine hükmetmiştir.

Bakanlığımız, bu hüküm doğrultusunda yeniden değerlendirme yaparak Fen ve Teknoloji, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine ait puanları hesaplamıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği



TEOG sınav sonuçlarında son dakika gelişmesi..MEB, TEOG sınav sonuçlarını açıkladı. TEOG sınav sonuçlarına haberimizdeki linkten ulaşabilirsiniz...

Ayrıntılar geliyor...



TEOG-2014′te tercih edilebilecek,

2345 Anadolu Lisesi’nde 393.956 kontenjan,

228 Fen Lisesi’nde 24.750 kontenjan,

85 Sosyal Bilimler Lisesi’nde 9.000 kontenjan,

1893 Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde 155.346 kontenjan,

936 Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde 200.444 kontenjan,

2394 Anadolu Meslek-Teknik Lise’de 540.736 kontenjan var.

Adaylar, 7 Temmuz 2014′te, E-Okul adresinde açıklanacak YEP’lerine göre,  bu okullar arasından öğrenim görmek istedikleri 15 okulu ve yerleşemem durumunda tercih edecekleri 6 okul türü arasından 4 okul türünü, 31 Temmuz-8 Ağustos 2014 arasında adresinde girişlerini yaparak tercihlerini belirtmiş olacaklar.

Yerleştirme sonuçları 22 Ağustos 2014′te açıklanacak.

TEOG SONUÇLARI AÇIKLANDI

HATALI SORULAR NE OLACAK?

4 soru hatalı olduğu için TEOG sonuçları üst mahkeme kararıyla açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulamasında bazı soruların hatalı ve iptal edilmesi gerektiğiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararına ilişkin, "Bakanlığımız, karar aleyhine Bölge İdare Mahkemesi'nde itiraz başvurusunda bulunmuştur. Üst mahkemenin kararına göre, sınav sonuçları ilan edilecektir" denildi.

Milli Eğitim Bakanlığından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması çerçevesinde, 8'inci sınıf öğrencileri için 28-29 Kasım 2013 tarihinde yapılan ve 20 Ocak 2014 tarihinde sonuçları açıklanan ortak sınavlara ilişkin olarak,Ankara 13'üncü İdare Mahkemesi'nde yürütmenin durdurulması istemli iptal davası açılmıştır. Açılan davada, Ortak Sınavların Fen ve Teknoloji Testi A kitapçığı 9 (B kitapçığı 6); İngilizceTesti A kitapçığı 4 ve 6 (B kitapçığı 5 ve 7); Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi A kitapçığının 7'nci (B kitapçığı 1) sorularının hatalı olduğu ve iptal edilmesi gerektiği iddiasına yer verilmiştir. İlgili mahkeme, yukarıda belirtilen sorulara ilişkin olarak yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Bakanlığımız, karar aleyhine Bölge İdare Mahkemesi'nde itiraz başvurusunda bulunmuştur. Üst mahkemenin kararına göre, sınav sonuçları ilan edilecektir" ifadesi kullanıldı.

TEOG puan hesaplama. TEOG puan hesaplama cetveli, TEOG puan hesaplama Lise yerleştirme sonuçları. Lise kontenjanları açıklandı mı? TEOG Lise tercihleri ne zaman yapılacak? e okul karne notları öğren. E okul giriş nasıl yapılır? TEOG lise tercihi yap. E okul ve TEOG hakkında bilmek istedikleriniz MEMURHABER.tr adresinde.

LİSE TERCİHİ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN!

Yerleştirme sonuçları 22 Ağustos 2014′te açıklanacak.


2014 ANKARA LİSELERİ TABAN PUANLARI-TIKLA

2014 İSTANBUL LİSELERİ TABAN PUANLARI - TIKLA

2014 İZMİR LİSELERİ TABAN PUANLARI- TIKLA 

ÖZEL OKULA BİLGİ YOK: Türk ve yabancı özel okullar aynı tercih listesinde yer almayacak. Ancak, özel okullar isterlerse tam burslu olarak alacakları öğrencileri Türkiye çapındaki ilk yüzde 5'lik dilimden seçebilecekler. Ancak, 3 dersten 6 sınavın sonucuna göre öğrencilerini alacaklarını açıklayan özel okullara bu puan bilgileri verilmeyecek. Özel okullar kendi yerleştirme puanlarını kendileri hesaplayacak.

3 SEÇENEK ÇIKACAK: E-okul üzerinden tercih yapacak olan öğrencilerin karşısına üç seçenek çıkacak: "Özel yetenek sınavıyla yerleştim", "Özel okula kayıt yaptırdım", "Tercih yapmak istiyorum". Öğrenci ilk iki seçenekten birini işaretlerse tercih yapamayacak. Bu nedenle aileler çocuklarını özel okula yazdırmış olsalar bile bu seçeneği işaretlemeyip tercih yapmak istiyorum demek zorundalar. Aksi halde Fen, Anadolu, İmam Hatip, sosyal bilimler ya da meslek liselerine tercih edemeyecekler.

2 LİSTELİ TERCİH: "Eğer öğrenci tercih yapmak istiyorum" seçeneğini işaretlerse merkezi yerleştirmeye katılacak.Öğrenciler A grubunda 15 tercih yapacaklar. Bu tercihlerde il ve okul türü sınırlaması yok. Tercihlerine yerleşmeme ihtimaline karşı Bakanlık B grubu listesinden en az birini işaretlemeyi öğrencilere zorunlu tutuyor. Bu listede ise il sınırlaması hatta, ilçe ve semt sınırlaması da olacak. Öğrenci bu gruptaki okullardan hiçbirini işaretlemezse bile Bakanlık otomatik olarak öğrenciyi herhangi bir okula yerleştirilebilecek.

NAKİL SİSTEMİ DE DEĞİŞTİ

Öğrenciler , yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra okullarda şayet boş kontenjan kalırsa nakil başvurusunda bulunabilecek. Bu işlemlerde eski sistemde olduğu gibi okula en son giren öğrencinin puanı esas alınmayacak. Bu öğrenciden daha düşük puanlı öğrenci de okula yerleştirilebilecek.

Müdürlere 'memnuniyet' kriteri

Bakanlık, başta müdürler olmak üzere okul yöneticileriyle ilgili de önemli bir karar aldı. 4 yıllık müdürlerin görevine devam edebilmesi için Okul Aile Birliği Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürü, okulun en kıdemli ve en yeni öğretmeni, Öğrenci Meclisi Başkanı karar alacak.





TEOG NEDİR?

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığının 2013-2014 Eğitim Öğretim yılından başlayarak uygulamaya başlayacağı sisteme veriler addır. Sisteme göre altı temel dersin ikinci sınavı MEB tarafından gönderilen ortak bir sınav olacaktır. Yeni sistemin amacı öğrencileri sınav stresinden kurtarmaktır. temel eğitimden ortaöğretime geçiş sisteminin kısaltmasıdır. Bu yeni sisteme göre 6, 7 ve 8. sınıflarda 6 dersten 6 ayrı sınava girecek ve ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanına eklenmiş yılsonu başarı puanlarının ortalaması ile liselere yerleşeceksin.

Türkiye’de 2013-2014 yılında uygulanmaya başlanan temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınav sistemidir. Bu yeni sisteme göre 6, 7 ve 8. sınıflarda 6 dersten 6 ayrı sınava girecek ve ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanına eklenmiş yılsonu başarı puanlarının ortalaması ile liseye yerleştirilecektir. 6 temel ders için (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) öğretmeninin sene içerisinde düzenlediği sınavlardan biri merkezi olacak. 3 sınavı olan derslerin 2. sınavı, 2 sınavı olan derslerin 1. sınavı merkezi olarak gerçekleşecek. Bu sınavlardan alınan sonuçlar doğrultusunda ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanın hesaplanacaktır.

6, 7 ve 8. sınıflarda 1. ve 2. dönem sonunda girilen bütün sınavlar temel alınarak yıl sonu başarı puanları hesaplanacak ve bu puan liseye yerleşme puanını etkileyecek. Öğrenciler sınavlara kendi okullarında girecek ve sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacaktır. Diğer sınavlarda bulunan yanlışların doğruları etkileme sistemi TEOG sınavlarında bulunmamakta, yanlışlar doğruları etkilemektedir. 2013-2014 Eğitim döneminde, 28-29 Kasım 2013 tarihinde yapılan TEOG sınav sonuçları 20 Ocak 2014 Pazartesi günü açıklanmıştır.





 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR