BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
SAĞLIK

Samatya Devlet Hastanesi nereye taşınıyor

İSTANBUL Devlet hastenelerinin art arda taşınması dikkat çekiyor. Son olarak Taksim, Çapa, Cerrahpaşa Devlet Hastanelerinin kent merkezlerinin dışına taşınmasının ardından bu kez Samatya Devlet Hastanesi Beylikdüzü’ne taşınacak.

İSTANBUL'un en çok rağbet gören devlet hastanelerinden Taksim İlkyardım Hastanesi, Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin taşınmasının ardından Samatya Devlet Hastanesi’nin de Beylikdüzü’ne taşınacağı iddia edildi.

Resmi adıyla İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak bilinen Samatya Devlet Hastanesi’nin mevcut binasının ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne devredileceği iddia ediliyor. 

BirGün'de yer alan habere göre, söz konusu taşınmanın ‘Şehir Hastaneleri Projesi’ gereği olmadığı belirtiliyor. Hastanenin güçlendirme çalışmalarının da tamamlanmış olduğu ve herhangi bir yenilemeye ihtiyacı olmadığı söyleniyor. 

 

SAMATYA DEVLET HASTANESİ ORTADOĞU VE BALKANLARIN EN BÜYÜK HASTANESİ İDİ

Samatya Devlet Hastanesi’nin, SSK tarafından 1960 yılında hizmete açıldığında Ortadoğu ve Balkanların en büyük hastanesi unvanına sahip olduğu biliniyor. Sahil yolunda bulunan hastane, hem semt sakinlerine hem de Trakya Bölgesi’nden gelen hastalara hizmet veriyor.

Haberde yer alan detaylara göre, Samatya Devlet Hastanesi kapatılınca bölgede hizmet verebilecek tek tedavi merkezi olarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi kalıyor. Buranın da nüfus yoğunluğu nedeniyle ihtiyaca cevap veremeyeceği ve Samatya Devlet Hastanesi’nden kalacak kapasiteyi karşılayabilecek durumda olmadığı belirtiliyor. Üstelik buranın da ek binalarının yıkılması ve taşınması gündemde. Fatih, Zeytinburnu, Bakırköy gibi nüfusları oldukça yüksek olan ilçelerdeki hastaların nereden hizmet alacakları ise tartışma konusu.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR