BIST 9.126
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.325,28
ÖĞRETMEN

Sahte engelli raporuyla öğretmen olmuşlar!

Konya'da "sahte ve usulsüz sağlık raporu" düzenledikleri kişileri engelli gibi gösterdikleri öne sürülen suç örgütüne yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir grubun yeterli engelli durumu bulunmayan ya da hiç engeli olmayan kişilere usulsüzyollarla engelli sağlık kurulu raporu aldıkları bilgisine ulaştı.

Teknik ve fiziki takip başlatan ekipler, yaklaşık 13 bin engelli sağlık kurulu raporunu inceledi. Rapor verilen 31 kişiden 28'inin engelli durumlarının yüzde 40 yasal sınırın altında kaldığı belirlendi. Bu kişilerden bazılarının hiç engellilik durumunun olmadığı tespit edildi.

Bu kişilerden 18'inin söz konusu rapor üzerinden emekli olduğu, 2'sinin engelli kadrosundan öğretmen olarak atandığı, 2'sinin ise gelir vergisi indiriminden faydalandığı öğrenildi.

Çalışmaları tamamlayan ekipler, örgütün elebaşı olduğu öne sürülen ve devlet hastanesinde temizlikçi olarak çalışan Harun İ. ile Mevlüt Y, Kadir Ö, Cihat E, Özlem E, Hasan Ali A, Celal K, Mehmet Y. ve Süleyman A'yı kent merkezindeki adreslerinde gözaltına aldı. Harun İ'nin kendisine de engelli raporu aldığı belirtildi.

ANLAŞTIKLARI KİŞİLERDEN 10 BİN LİRA ALMIŞLAR
Anlaştıkları kişilerden 10 bin liraya kadar para aldıkları, parası olmayanlardan ise emekli olması halinde üç maaşını istedikleri ileri sürülen şüphelilerin, rapor alacakları kişilere solunum ve tansiyon testi öncesi tuz yedirdikleri, kan tahlili öncesi glikoz yükledikleri belirlendi.

Bilgisayar ortamındaki raporlarlarında oynama yapılan kişilerin işitme testinde, aldıkları talimatlarla hiç ses duymuyor gibi davrandıkları ifade edildi.

Şüphelilerin, emniyetteki işlemleri sürüyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR