BIST 9.070
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.326,31
ÖĞRETMEN

Sahte diplomada örgütler bağlantılar araştırılıyor!

Kamuoyunda büyük tepkilere neden olan sahte diplomaları öğretmen skandalında yeni bir boyut. Öğretmenlerin örgütsel boyutu araştırılıyor. Bunun üzerine YÖK 3 milyon personelin diplomasını inceleyecek.

Dün yapılan açıklamaya göre sahte diplomalı öğretmen sayısı 72'den 80'e yükselmişti. Bunun üzerine YÖK kamuda çalışan 3 milyon diplomayı incelemeye karar verdi. 

Star'da yer alan habere göre; Yükseköğretim Kurulu'nun, (YÖK) kasım ayında sahte diplomanın önüne geçmek amacıyla mezun olan öğrencilere ait verilerin toplandığı veri tabanı olan "Yükseköğretim Mezun Doğrulama ve Sorgulama Sistemi"ni aktif hale getirmesinin ardından ilk adımı Milli Eğitim Bakanlığı atmıştı.

DİPLOMALARIN SAHTE OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILACAK

İncelemeler kapsamında diploması sahte olan öğretmenler görevden alınmaya başladı. Sayıları 80'i bulan öğretmenler hakkında soruşturma açılırken soruşturmanın daha da derinleştiği öğrenildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada il ve ilçe milli eğitim müdürleri çalışanlarının, teslim alınan diplomaların sahte olduğunu bilip bilmediği araştırılacak.

SAHTE DİPLOMADA ÖRGÜTSEL BAĞLANTI İDDİASI!

Ülke genelinde ortaya çıkarılan sahte diploma skandalının ardından suçun örgütlü işlenmesi ihtimali üzerinde duruluyor. Bu kapsamda incelemelere başlanırken her ilkendi soruşturmasını yürütecek. 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR