BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.435,82
GÜNCEL

Sahte diplomada KPSS modeli

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2015 yılı içinde yaptığı suç duyurusu üzerine bazı öğretmenlerin diplomalarının sahte olduğu iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı

Ankara merkezli yürütülen soruşturmada, Mili Eğitim Bakanlığı ve YÖK'le de koordineli olarak diplomaların arşiv kaydı sorgulanmaya başlandı.

Bakanlığın diplomasının sahte olduğu belirlediği 8 kişinin isminin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirmesi üzerine harekete geçen savcılık, 81 ildeki savcılıklara yazı göndererek, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden ataması yapılan öğretmenlerin diplomalarının sorgulanmasını istedi. 

BAĞLANTILARA MERCEK

Sabah'ta yer alan habere göre, Fetullahçı Terör Örgütü'nün KPSS'deki usulsüzlüğünü ortaya çıkaran soruşturma yöntemiyle hareket eden Başsavcılık, bugüne kadar 60 kişinin diplomasının sahte olduğunu belirledi. Listedeki 60 şüphelinin MEB ile bağlı il ve ilçe müdürlüklerindeki görevlilerle bağlantısı ise tüm detaylarıyla soruşturuluyor. Bunun yanı sıra şüphelilerin HTS kayıtları, banka hesap hareketleri, eş, kardeş, kuzen gibi akrabalık bağlantıları ve adres kayıtlarının üzerinde de duruluyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR