BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.488,52
GÜNCEL

Sağlık raporu alacak memurlar için genelge!

Darbe girişimi nedeniyle kamuda yapılan operasyonlar devam ediyor. FETÖ'cü memurların sağlık raporu alamamaları için Sağlık Bakanlığı tarafından bir genelde yayınlandı.

Sağlık Bakanlığı, memurlara verilecek istirahat raporları için genelge yayınladı. Genelgeye göre memur sağlık rapor alabilmek için ön onay alacak.

Sağlık Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan habere göre istirahat raporlarının değiştiği bildirildi. Fethullahçı Terör Örgütü üyelerine karşı yapılan operasyonlar kapsamında üyeliklerinin tespit edilmemesi ve kimliklerinin gizlenmesi için tespit edilen bazı kişilerin rapor alarak istihdam ettiklere görev yerlerine gelmediği öğrenildi. Bu durumun tekrar yaşanmaması ve ülkeyi bölmeye çalışan Fethullahçı Terör Örgütü üyeliği bulunan kişilerin kolay tutuklanabilmesi için istirahat raporunda düzenlemeye gidildi.

RAPOR ALMAK İSTEYEN MEMUR ÖN ONAY ALACAK

Buna göre; İstirahat raporu almak isteyen kişiler için e-Rapor adı verilen sistem geliştirildi ve sağlık personelleri artık buradan kolayca istirahat raporu alacak ancak rapor onaylanmadan önce mutlaka belirtilen bölgede ki başhekime kontrole gidecek. Başhekimin kontrolünden sonra ilgili kişinin durumunun çalışmaya elverişli olmadığı gözlenirse rapor verilecek ancak uygun görülmezse rapor verilmeyecek. Bu genelgeye uymayarak rapor almaya çalışanlar hakkında FETÖ soruşturması başlatılabilir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR