BIST 8.909
DOLAR 32,34
EURO 35,15
ALTIN 2.240,09
EMEKLİ

Sağlık çalışanlarına erken emeklilik müjdesi

Erken emeklilik için son dakika gelişmesi yaşanıyor. Sağlık çalışanlarının merakla beklediği erken emeklilikle ilgili son dakika açıklama Ahmet Demircan'dan geldi.

Sağlık çalışanlarının yıpranma payı ile birlikte erken emekli olmasıyla ilgili Ahmet Demircan'dan açıklama geldi. Demircan yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarıyla ilgili yeni düzenleme yapılacağını açıkladı.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'dan sağlık çalışanlarını heyecanlandıracak açıklama geldi. Bakan Ahmet Demircan, "Sağlık çalışanlarıyla ilgili önümüzdeki günlerde inşallah sizlerle paylaşacağımız düzenlemeler yapacağız" dedi. '

3. Halk Sağlığı Günleri'nde açıklamalarda bulunan Bakan Ahmet Demircan, sağlık çalışanlarının yıpranma taleplerine de değinerek, şöyle konuştu:

ÇÖZÜM ÜRETİLECEK

"Sağlık hizmetindeki sürdürülebilirlik ve kalite yükselmesi gelişme sürecini devam ettirebilmemiz için sağlık çalışanlarıyla ilgili önümüzdeki günlerde inşallah sizlerle paylaşacağımız düzenlemeler yapacağız. Bu konuda sendikamızın rolü, bize çalışma ortağı olup sağlık çalışanlarımızın taleplerini en doğru şekilde ve kendi açılarından gördükleri çözüm önerilerini rahatlıkla getirsinler. Biz de ülkenin kendi imkanları içerisinde neler yapabileceğini birlikte görüşürüz. Bunları hayata geçiririz." dedi.

TÜM ÇALIŞANLAR YARARLANSIN

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise "Sağlık çalışanlarının tümüne yıpranma payı verilmesini istiyoruz" dedi. Lisans tamamlama konusuna da değinen Memiş, 120 bin sağlık çalışanının bu hak kapsamına alındığını, 80 bin sağlık çalışanının lisans tamamladığını, 40 bin sağlık çalışanının da 2 yıl içinde mezun olacağını belirtti. Memiş, 2015 ve sonrası mezun olanlara da bu hakkın verilmesi gerektiğini söyledi..

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR