BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,13
ALTIN 2.302,01
SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı'ndan siber saldırı açıklaması

Sağlık Bakanlığı, hastanelerine yönelik siber saldırı girişimiyle ilgili açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığı, hastanelere yapılan siber saldırılar ile ilgili veri kayıplarının önüne geçildiğine dair açıklama yaptı. 

Açıklamada, "Bakanlığımıza bağlı Diyarbakır, Siirt, Tekirdağ ve Kocaeli illerinde bulunan bazı hastanelerimize yönelik bir siber saldırı girişiminde bulunulmuştur. Söz konusu saldırıdan sadece Diyarbakır ilimizdeki hastanelerimizin kısmen etkilendiği tespit edilmiş olup, bilgi sistem altyapımızdaki yedekleme mekanizması sayesinde olası veri kayıplarının önüne geçilmiştir. Söz konusu olay sonrasında ilgili hastanelerimizin bilgi sistemlerindeki kısmi aksama kısa sürede giderilmiş ve sağlık hizmetlerinde mağduriyet yaşanmamıştır" denildi.

YASAL İŞLEMLER BAŞLATILDI

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Veri güvenliğimizi tehdit eden bu çirkin saldırı girişimiyle ilgili inceleme başlatılmış olup, söz konusu bilgi sistem güvenlik kusurunun oluşmasına neden olan kişi ve kuruluşlar hakkında gerekli yasal işlemler derhal başlatılacaktır. Bakanlığımıza bağlı sağlık kuruluşlarımızın bilgi sistemleri dünyanın en gelişmiş güvenlik altyapılarıyla korunmakta olup bu amaçla 'Sağlık Bilişim Özel Ağı' oluşturulmuştur. Bu ağ ile birlikte sağlık tesislerinin internet erişimi yüzde yüz güvenli olarak gerçekleştirilmektedir. Bakanlığımıza bağlı tüm sağlık tesislerinin bu ağa dahil edilmesiyle ilgili altyapı çalışmaları hızla devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR