BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.420,93
MEMUR

Sağlık Bakanlığı Şube Müdürlüğü yedek kadro listesi

Sağlık Bakanlığı tarafından Görevde Yükselme Sınavı GYS sonrası Şube Müdürlüğü için yapılan yerleştirme sonucu boş kalan kadrolar için yedek liste açıklanmadı. Okurlarımızdan bu duruma ilişkin gelen mektupları yayınlıyoruz...

Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı'ndan sonra Şube Müdürlüğü pozisyonu için 28 Haziran 2015'te yapılan ilk yerleştirme sonuçlarının ardından, kalan 265 adayın boş kalacak kadrolara yerleştirme yapılabilmesi için gereken 'yedek liste' açıklanmadı. Memurlar halen sonuçların açıklanmamasından dolayı tedirginler...

Okurlarımızın Sağlık Bakanlığı'na seslerini duyurabilmek için sitemize gönderdikleri o mektuplardan birine yer verdik. Okurumuz, ek yerleştirme için son tarih olan 27 Mayıs'a sayılı günler kaldığını ifade ederek taleplerini şöyle sıralıyor:

"Sağlık Bakanlığınca 28.06.2015 tarihinde yapılan Görevde Yükselme Sınavı sonrası "Şube Müdürlüğü" pozisyonu için ilk yerleştirme sonuçları 23.12.2015 tarihinde açıklanmıştı. Sınavda 715 aday başarılı olmuş, ilk 450 adaya tercih hakkı verilmiş, 265 aday ise tercih hakkından yoksun bırakılmıştır; ayrıca ilk yerleştirme sonrası boş kalacak kadrolar için bu 265 aday içinden yedek liste oluşturulmamıştır.

 Akabinde başlayan atamalar sonucu, ilk yerleştirme sürecinin bitip bitmediği; bitti ise ne kadar kadronun boş kaldığı bilgisi maalesef Sağlık Bakanlığı yetkililerince paylaşılmadı.. Başarılı olduğu halde tercih hakkı verilmeyen 265 kişi ikinci yerleştirmeleri heyecanla beklemektedirler. Zira ek yerleştirmeler; sıralamanın açıklandığı 27 Kasım 2015 tarihi ile başlayan 6 aylık süre ile sınırlandırılmıştır ve bu süre 27 Mayıs 2016'da sona ermektedir.

Sınavda başarılı olan 265 adaya yedek statüsü verilmemesi dolayısıyla yedek listenin olmaması ek yerleştirmenin yapılmayacağı söylentilerini doğuruyor. Dolayısı ile; "başarılı olup tercih hakkı verilmeyen" Şube müdürü adayları emeklerinin boşa gideceği endişesini taşımakta, hatta bir çoğu dava hazırlığı yapmış adeta tetikte beklemektedir.

BİMER    aracılığıyla Yerleştirme işlemlerinde 10, 1 adet de atama şartları tutmadığı için iptal edilen aday nedeniyle 11 kadro boş kaldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Ayrıca yerleşip görev yerine gitmeyen adayların olacağı düşünüldüğünde bu sayı artacaktır.

Sağlık Bakanlığı son durumda Bilgi Edinme talebimize Bilgi Edinme Kanununun 7. Maddesine atıfta bulunarak bilgi vermeye yanaşmamaktadır.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce; sürece ilişkin yapılacak bir resmi açıklama, endişeleri ortadan kaldırabilecek ve bu beklentide olan adaylar da enerjilerini daha faydalı işlere yönlendirebileceklerdir.

Bu konunun haber yapılarak, başarılı olduğu halde henüz tercih hakkı verilmeyen biz Şube Müdürü adaylarına destek olmanızı talep eder, iyi çalışmalar dilerim."

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR