BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.322,95
MEMUR

Sağlık Bakanlığı kuruluşlarında askeri personelin görev yapması

Yeni yayınlanan KHK ile Sağlık Bakanlığı kuruluşlarında askeri personelin görev yapması da düzenlendi.

KHK kapsamında ayrıca Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu'na eklenen ek maddeyle Sağlık Bakanlığı'na ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne devredilen kurumlar ile şehit aileleri, gaziler, Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ve aileleri ile sınır ötesi ve teröristle mücadele harekatına öncelikle sağlık hizmet desteği sağlayan Sağlık Bakanlığı teşkillerinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli tabip, uzman tabip, diş tabibi, eczacı ve diğer sağlık sınıfı yedek subaylar görevlendirilebilecek.

Bu uygulamaya yönelik usul ve esaslar, Milli Savunma ve Sağlık Bakanlıkları arasında yapılacak protokolle belirlenecek. 

Askerlerin "yoklama" dönemini özel kanallar da duyuracak

Askerlik Kanunu'nun 25'nci maddesinde yapılan değişikle de askerlerin celp dönemine ait duyuruları, TRT dışındaki diğer özel radyo ve TV kanallarının da yapmasına karar verildi. Buna göre, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından, o yıl askerlik çağına girenler ile bir önceki sene ertesi yıla terk edilenlerin yoklamalarının yapılacağı TRT ile diğer ulusal yayın yapan televizyon ve radyo kanalları aracılığıyla "zorunlu yayın" kapsamında duyurulacak.

Ayrıca celp ile ilgili hususlar da MSB tarafından yine TRT ve ulusal yayın yapan diğer televizyon ve radyo kanalları aracılığıyla zorunlu yayın kapsamında duyurulacak ve yurt dışı temsilciliklerine bildirilecek.

Bu ilan ve duyurular, yükümlülere tebliğ mahiyetinde olacak.

İlişiği kesilen hekim subaylara yönelik düzenleme

Öte yandan KHK ile Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 28'nci maddesine de iki yeni fıkra eklendi.

Bu kapsamda, tıp ve diş hekimliği fakültelerinde okuyan tabip ve diş hekimi subaylardan yükümlülük süresini tamamlamadan mahkeme veya disiplin kurulu kararına dayanılarak ilişiği kesilenlerin kalan yükümlülük süresince hekimlik ve diş hekimliği mesleğini icra edemeyecekleri düzenlendi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR