BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
SAĞLIK

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan ilaç krizi açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bugün NTV kanalında gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Eczaneler ve SGK arasındaki ilaç protokolüyle ilgili açıklama yapan Müezzinoğlu, "Protokol bu akşam ya da yarın imzalanabilir" müjdesi verdi.

SGK ile eczaneler arasında yaşanan ilaç krizi kamuoyunda tedirginlik yapmaya devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında devam eden ilaç alım protokolü müzakerelerinde anlaşma sağlanması için yarın son gün. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu canlı yayında ilaç kriziyle ilgili, "Bu akşam ya da yarın protokol imzalanır" dedi.

Yabancı doktorların istihdamıyla ilgili açıklama yapan Müezzinoğlu, "Hekim sayımzıdaki yarıdan daha fazla bir eksikliği yabancı hekimlerle tamamlıyor olmamız da bir sakınca görmüyorum. Bize de standartı yüksek olan hekimler gelsin. Çocuk onkolojisyle, beyin cerrahisiyle organ nakliyeyle eğitim almış, katkı sğalayacak tecrübeleri doktorların Türkiye'de olmasında sakınca görmüyorum.

HEKİMDEN ARADIĞIMIZ NEDİR?

Hekimden aradığımız nedir? Türkçe bilmesi mi iyi bir hekim olması mı? Aile hekimlerine verebileceğimiz bir tercümanla da çözebiliriz. Biz dünyada neden yetişmiş insanları almayalım. Bizim aile sağlık hekimlerinde olanların çoğu yabancı uyrukludur fakat okulu burada bitirmiştir.

AÇIK ALANLARDA SİGARA İÇMEK YASAKLANIYOR MU?

Bakan Müezzinoğlu sigara yasaklarıyla ilgili olarak, "Bakanlar Kurulu'nda son şeklini göndereceğiz. Tütünle mücadeleyi ileri noktaya taşıyacağız. Tütünle mücadelede çok önemli bir başarıyı elde ettik ve biz akciğer kanserlerinde önce bir durağınlı ve şimdi de düşmeyi yakaladık. Yüzde 10'luk bir azalma bulunuyor. Bu sigarayla mücadelenin yavaş yavaş bize yansıması. Açık alan restoranlar, lokantalar, sahiller, üniversite kampüsleri, parklar, özellikle çocuk parklarında yeni düzenlemeler getirmeyi planlıyoruz. Bu saydığımız noktlaarda sigara içmek yasak olacak. Kampüsün tamamında değil ama bir alanda sigara içilebilir bir yer yapmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

AYRINTILAR BİRAZDAN..

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR